Udløser mad til høje mave lyde i ibs

Du kan kontrollere de fleste symptomer på irritabel tarmsyndrom eller IBS, med medicin, diæt og livsstilsændringer, ifølge National Clearinghouse Information Center. De mest almindelige symptomer på tilstanden omfatter gas, oppustethed, kramper og diarré. Disse bivirkninger ledsager ofte høje, pinlige mavesmerter.

Chokolade

Chokolade indeholder koffein, der ofte udløser gas og oppustethed. Undgå at drikke koffein i kaffe, te og læskedrikke, og reducer eller fjern chokolade fra din kost. Mørk chokolade indeholder typisk højere koffeinindhold end mælkchokolade. Da IBS-symptomer varierer mellem individer, eksperimentere med at finde ud af, hvilke typer fødevarer der forårsager dine symptomer.

Mælk

Hvis du er laktoseintolerant, kan du udvikle IBS, rådgiver National Clearinghouse Information Clearinghouse. Laktosen i mælk og mejeriprodukter er en almindelig udløser for kramper og bobler, der opstår i din mave. For at lindre symptomerne, mens du giver din krop tilstrækkeligt calcium, skal du prøve at spise yoghurt, som indeholder enzymer, der fremmer glattere fordøjelse. Probiotika i yoghurt kan også hjælpe med at helbrede den underliggende årsag til din IBS.

Hvede

Hvede og fødevarer, der indeholder gluten, kan producere de samme symptomer som IBS. Celiac sygdom eller endda et meget mildt tilfælde af glutenintolerance forårsager mavemorling svarende til IBS. Ud over hvede indeholder rug og byg også gluten. Udover IBS-symptomer forårsager cøliaki eller glutenintolerance hovedpine og træthed.

Legumes og More

Bønner forårsager gas, som ofte ledsager høje mave lyde. Hvis kroppen ikke fordøjer kulhydraterne korrekt i bønner, opbygges der gas. Når du ikke passerer gassen gennem bøjning eller flatulens, mumler din mave, og du får smerter. Andre kulhydrater, der udløser gaspine og mavesmerter, omfatter broccoli, blomkål, salat og spire. Forskellige frugter som æbler, pærer og ferskner kan også vise sig at være udløsere for dine følsomme indlæg. Tyggegummi eller suger på hårdt slik kan medføre, at du indtager for meget luft, hvilket fører til ophopning af trykluft i maven og høje lyde.

Forarbejdede fødevarer, der er høje i transfedtsyrer, kan vise sig at være din undergang. Fedtene i donuts, kager og andre kommercielt fremstillede bagværk har potentialet til at forårsage sur reflux og irriterer din mave. Donuts er normalt stegte og føjer til de fede stoffer, der fører til gas og forstoppelse. Andre stegte fødevarer, der kan udløse opblussen og gassen, der skaber pinlige mavesyge, omfatter margarine, løgringe og pommes frites.

Fried Foods