Tegn på graviditet i en alder af 50 år

Kvinder i alderen 50 år og over bliver sjældent gravid uden in vitro befrugtning og donoræg. Kun 0,01 procent af alle fødsler forekommer hos kvinder over 47 år, rapporterer reproduktiv endocrinolog Mark Sauer i “Behandling af postmenopausale kvinder.” Den gennemsnitlige alder for overgangsalderen – hvorefter naturlig graviditet ikke længere er mulig – er 51, med en normal rækkevidde på 45 til 55. Men i årene før overgangsalderen bliver perioder uregelmæssige og nogle gange sjældne, hvilket kan få dig til at tænke graviditet er umulig. Hvis du tror, ​​du ikke kan blive gravid, kan du savne de tidlige tegn.

Overgangsalderen vs Graviditet

Hvis du ikke har gennemgået overgangsalderen endnu, tror du måske, du starter overgangsalder, hvis du savner en menstruation eller to. Overgangsalderen kan forårsage nogle af de samme symptomer på tidlig graviditet, som træthed, behov for at hyppige hyppigere, humørsvingninger eller varmere end normalt. Overgangsalderen vil ikke medføre typiske graviditetssymptomer, såsom ømme bryster, kramper eller kvalme – men hormonbehandling kan forårsage disse, hvis du for nylig har taget det for at lindre menopausale symptomer.

Risici

Graviditet på 50 bærer flere risici for dig og din baby end graviditet i en yngre alder. Medmindre du har brugt donoræg til at blive gravid, har du en højere risiko for graviditetskomplikationer, herunder abort. Hvis du har mistanke om, at du måske er gravid, skal du lave en graviditetstest og se din læge så hurtigt som muligt, hvis du har en positiv test.