Smerte i min højre storåre

Din fod er en kompleks struktur bestående af muskler, sener og andre væv samt over 26 knogler, herunder 19 tåben eller phalanges. Daglige vægtbærende aktiviteter som stående og gå, plus din vægt og rekreative aktiviteter, placerer enorm stress på dine fødder. Som følge heraf er forskellige strukturer i høj risiko for skade, hvoraf nogle kan forårsage smerter i din højre storåre.

Denne lidelse, også kendt som “stiv stor tå”, retter sig mod fugen ved bunden af ​​din storåre. “Hallux” betyder “big toe” og “rigidus” betyder at din tå er stiv eller stiv. I de tidlige stadier, når der kun er mild stivhed, er tilstanden kendt som “hallux limitus.” Det er en form for degenerativ arthritis og kan skyldes faktorer som strukturelle abnormiteter eller overanvendelse. Du vil opleve smerte og stivhed under aktiviteter som at gå eller stå og smerte bliver værre, når vejret er koldt. Symptomer omfatter også betændelse og hævelse.

Denne form for gigt udvikler sig, når du har for meget urinsyre i din krop. Urinsyren akkumuleres og danner krystaller, der forårsager ledsmerter, især ved bunden af ​​din storåre. Smerter kan være uforskammet, at reagere på selv en let berøring. Mænd er mere udsatte for gigt, men kvinders risiko stiger efter overgangsalderen. Yderligere symptomer at se på omfatter rødme og hævelse i leddet ved bunden af ​​din storåre.

Tendons er væv, der forbinder musklerne med knogler. De sener der løber over toppen af ​​dine fødder til din storå og andre tæer hjælper med at trække dine fødder opad og nedad. Når disse muskler bliver overtrykt og betændt udvikler du en tilstand, der hedder senebetændelse, hvilket forårsager smerte og i nogle tilfælde hævelse. Senen, der løber til storåen, er særlig modtagelig for senebetændelse og smerte. Det skyldes primært overdreven tæthed i dine kalvemuskler eller for meget stress under træning eller når buen på din fod falder.

Fordi disse forhold deler nogle symptomer, såsom smerte, betændelse og nedsat funktion, er det bedst at konsultere din læge for korrekt at diagnosticere enhver vedvarende smerte i din store højre tå. Behandling for disse tilstande varierer, men et almindeligt middel er ikke-steroide antiinflammatoriske lægemidler, såsom ibuprofen, for at lindre smerte og betændelse. RIS. – hvile din fod, anvende is og kompression og hæve din fod – kan lindre smerte og hævelse på grund af senititis eller Hallux rigidus. Terapeutiske øvelser kan hjælpe med at behandle hallux rigidus og tendonitis. For gigt, kan din læge også anbefale medicin som colchicin eller allopurinol til at nedsætte urinsyre. Når din læge har diagnosticeret din tilstand, kan han oprette den bedste behandlingsplan for dig.

Hallux Rigidus

gigt

Big Toe Tendonitis

Behandling