Hvorfor lugter jeg efter at have taget vitaminer?

Du tager vitaminer for at opretholde en sund krop og dække eventuelle ernæringsmæssige mangler, som din kost kan forlade. Men for nogle mennesker kommer denne sunde krop til en stinkende pris. For meget af visse B-vitaminer, især hvis du har en tilstand, der hedder trimethylaminuria, kan forårsage, at du udsender en fisklig kropslugt, der er isolerende og pinligt. Tal med din læge, hvis du har mistanke om, at du kan have denne tilstand.

Trimethylaminuria

Folk, der har trimethylaminuria oplever en opbygning af en fiskelugtende forbindelse, kaldet trimethylamin. I de fleste mennesker behandles denne forbindelse med naturligt forekommende enzymer og udskilles i urinen. Men hos mennesker med forstyrrelsen mangler enzymet eller mangler, så den fiskede forbindelse udskilles i vejret og sveder også. Resultatet er en kraftig kropslugt, der kan være stærk og noget støtende. Mennesker med trimethylaminuria oplever ofte den lugtende lugt som følge af indtagelse af B-vitaminkolin, som er til stede i mange multivitaminer og B-komplekse blandinger.

Thiamin

Vitamin B-1, almindeligvis kendt som thiamin, kan også ændre din kropslugt, hvis det tages i megadoser. Noget af overskydende thiamin lækker ud gennem huden, hvilket får din krop til at lugte. Den anbefalede dosis for dette vitamin er 1,1 til 1,2 milligram dagligt, men mere er usandsynligt, at det medfører alvorlig sundhedsvirkning ud over den mulige kropslugt.

Dietary Check-In

Vitamin kosttilskud kan heller ikke forårsage lugten. Hvis du begyndte at tage vitaminerne, fordi din kost ikke er så ernæringsmæssig forsvarlig som den burde være, kan det være din kost, ikke vitaminet, der forårsager lugten. For eksempel, hvis du stole stærkt på forarbejdede fødevarer – især dem, der er højt i sukker – kan dit blod blive overdrevent sukkerholdigt. Dette sukker, Dr. Debra Jaliman, en hudlæge og talsmand for American Academy of Dermatology, fortalte hjemmesiden Next Avenue, kunne forårsage ændringer i sved, der interagerer med bakterier på huden. Denne interaktion forårsager undertiden en ubehagelig lugt. En lav carb diæt kan også få din kropslugt til at eskalere. Disse kostvaner presser ofte din krop til at forbrænde fedt i en hurtig hastighed, i en tilstand kaldet ketose, og kan resultere i frugtagtig sved og urin. Du kan også bemærke en lugt, der minder om acetone, en fælles ingrediens i neglelakfjerner, der kommer fra din krop.

Hele fødevarer

De fleste mennesker har det bedste ud af at få deres vitaminer fra hele fødevarer frem for et supplement. Så, i stedet for at lide med en ubehagelig lugt, rydde din diæt op. Forbruge en bred vifte af friske frugter, grøntsager, fuldkorn, nødder, frø, magert protein og lavt fedtindhold for at få de næringsstoffer, du har brug for. Hvis du finder ud af, at selv med kostændringer fortsætter en fisklig lugt, skal du kontakte din læge for at teste for trimethylaminuria.