Hvilke fødevarer der skal undgås under graviditet, der forårsager oppustethed

Når du er gravid, har du nok til at bekymre dig og tænke på uden at føle dig oppustet. Desværre, når du er gravid, har du gas og føler dig oppustet, er par for kurset. I begyndelsen af ​​graviditeten, før der er et synligt tegn på din baby, forårsager en stigning i hormonprogesteron din mave-tarmkanal at slappe af, hvilket nedsætter fordøjelsen og resulterer i gas og opblødning. Hvis du er virkelig ubehagelig, overveje at ændre din kost for at fjerne fælles gasfremkaldende fødevarer.

Bønner og grønne

Krydderige grøntsager, såsom broccoli, blomkål, kål, kale, collard greener og bønner, indeholder et sukker kaldet raffinose. Raffinose kan forårsage oppustethed og gøre visse mennesker glade, som Rosanna Lee, en ernæringspædagog, fortalte “Huffington Post.” Undgå at spise grøntsager med fede fødevarer, hvilket nedsætter fordøjelsen og krydder disse fødevarer med rosmarin, ingefær og løvblad, hvilket Hjælper med at nedbryde sukkerarterne. Sug tørbønner natten over og skyll dåsebønner for at reducere deres raffinose.

Er Fiber din ven?

Fiberrige fødevarer omfatter havregryn, bønner, ærter og mange frugter, som er alle sunde fødevarer til dig og din udviklende baby. Problemet med fiber er, at det er nedbrudt i tyktarmen, hvilket kan forårsage gas. Undgå dog helt fibre, fordi det hjælper med at afværge en anden almindelig graviditetsklage – forstoppelse. Forøg fiber gradvist for at give din krop tid til at justere og ikke producere så meget gas. BabyCenter-webstedet anbefaler hvedeklid, som går gennem fordøjelsessystemet uden at bryde ned. På denne måde undgår du at føle opblødt.

Vælg Drikkevarer klogt

Soda og frugtsaft er sødt med majssirup med høj fructose. Fructose er et sukker, der forårsager gas og oppustethed. Fructose findes også naturligt i porrer, løg, hingst, tørret frugt, pærer, æbler, honning og hvede. Karbonering i sodavand forårsager også overdreven opblødning. Hvis du stole på kost sodavand, er du i endnu flere problemer. Sukkerersubstitutter, herunder mannitol og sorbitol, forårsager gas i din mave.

Vandretention

Hvis du har lyst på salt mad, kan det være svært at få det, men fjerner for meget natrium i din kost. Natrium får dig til at holde mere vand i din krop, hvilket fører til opblødning. Tilsæt ikke bordssalt til dine fødevarer og undgå konserves, mange krydderier og forarbejdede fødevarer. Kulhydrater, herunder pasta, brød og ris, giver dig mulighed for at opbevare mere vand end proteinfødevarer. Nogle stivelser, såsom hvede, majs og kartofler, forårsager også gas i følsomme mennesker.

Få nok calcium til baby

Hvis du er stærkt laktoseintolerant, var du mest sandsynligt opmærksom på din intolerance før graviditet, fordi du sandsynligvis følte mavesmerter og diarré fra at spise mejeriprodukter. Hvis du er mildt laktoseintolerant, kan du indse dette under graviditet på grund af dit behov for ekstra calcium. Den pludselige opblødning i mejeriprodukter kan få dig til at opleve oppustethed og andre ubehag i maven. Hvis dette er din situation, køb laktosefri mælk eller calciumstivet sojamælk, eller tal med din læge om at tage et calciumtilskud.