Hvad gør tranebærjuice til din krop?

Du kan regne med tranebærsaft for at give antioxidantfordele til din krop, fordi det er en rig kilde til vitaminer C og E. Det indeholder også antioxidantforbindelser kaldet flavonoider, der har antiinflammatoriske og antibakterielle egenskaber. Forskning antyder, men har endnu ikke bevist, at flavonoiderne i tranebærsaft kan bidrage til at bekæmpe infektioner og øge godt kolesterol.

Usødet tranebærsaft er en rig kilde til to antioxidanter: Vitaminer C og E. En kop saften giver 26 procent af dit anbefalede kosttilskud for C-vitamin og 20 procent af E-vitamin. Begge disse næringsstoffer neutraliserer frie radikaler, før de kan skade Sunde celler. Forskellen mellem dem er, at C-vitamin beskytter celler i vandige omgivelser, mens E-vitamin virker som en antioxidant for essentielle fedtstoffer i hele kroppen. Vær opmærksom på, at mange mærker blander tranebærsaft med andre typer frugtsaft. Mens disse produkter er 100 procent ren frugtsaft, vil mængden af ​​tranebærsaft du få varierer afhængigt af mærket og det påvirker mængden af ​​næringsstoffer og flavonoider.

Bakterier er den mest almindelige årsag til urinvejsinfektioner eller UTI’er ifølge National Clearinghouse for Nyren og Urologiske sygdomme. Plantebaserede stoffer i tranebærsaft – flavonoider kaldet proanthocyanidiner – forhindrer bakterier i at fastgøre til blærevæggen, så urinen skyller dem ud, før de får en infektion. Mere forskning er nødvendig for at kontrollere effektiviteten af ​​tranebærsaft til forebyggelse af urinvejsinfektioner, Men efter at have gennemgået 10 undersøgelser konkluderede forskerne, at tranebærsaft, tranebær-lingonbærjuice og tranebær-tabletter alle reducerede antallet af UTI’er hos kvinder med tilbagevendende infektioner, ifølge deres rapport offentliggjort i januar 2008-udgaven af ​​”Cochrane Database of Systematic Reviews. ”

Tranebærsaft viser noget løfte om bekæmpelse af andre infektioner end urinvejsinfektioner. I laboratorieundersøgelser foretaget ved Worcester Polytechnic Institute i 2010 opdagede forskerne, at tranebærsaft blokerede bakterien Staphylococcus aureus fra at danne en infektion. Tranebærsaft kan også forhindre en anden type bakterie – Helicobacter pylori – fra adhering til celler i maven, hvor det forårsager sår, ifølge forskning offentliggjort i juni 2007 udgaven af ​​”Molekylær Ernæring og Food Research.”

Forøgelse af dit indtag af tranebærsaft kan øge dine niveauer af godt HDL-kolesterol. Højdensitetslipoproteiner eller HDL’er er kendt som godt cholesterol, fordi de transporterer kolesterol til leveren, hvor det nedbrydes til affaldsprodukter og elimineres fra din krop. Forskere ved Laval University i Canada gav en lille gruppe af overvægtige mænd daglige doser tranebærsaft. De begyndte at drikke en 4 ounce serverer dagligt i fire uger, så øgede mængden til 8 ounces. Efter fire ugers daglige 8-ounce portioner oplevede mændene stigninger i HDL-kolesterolniveauer, ifølge august-udgaven af ​​”British Journal of Nutrition.”

Antioxidantbeskyttelse

Urinvejsinfektioner

Bekæmp andre infektioner

Forbedre kolesterolprofilen