Hvad er en sund vægt for en 5’8 “30-årig kvinde?

Kvinder kan være sunde i en række forskellige vægte, så længe de ikke har for meget kropsfedt og ikke bærer for meget vægt omkring deres talje. Hvis du er bekymret for din størrelse, skal du kontakte din læge for at få en mere personlig vurdering af din kropssammensætning og din potentielle risiko for fedme-relaterede sundhedsforhold.

En af de mere almindeligt anvendte metoder til at vurdere, om du har en sund vægt er kropsmasseindeks, med noget mellem 18,5 og 24,9, der ligger inden for det anbefalede område. Hvis du er en kvinde, der er 5 fod 8 tommer høj, har du en sund BMI, så længe du vejer mellem 125 og 158 pund. BMI tager dog ikke hensyn til kroppens sammensætning og kan undervurdere kropsfedt hos kvinder eller overvurdere kropsfedt, hvis du er meget muskuløs. Det er muligt at være inden for det normale område for vægt, men har stadig for meget kropsfedt, hvilket kan øge din hjertesygdomsrisiko.

Andre enkle målinger kan hjælpe dig med at finde ud af, om din nuværende vægt giver dig en øget risiko for sundhedsmæssige problemer. Disse omfatter din talje omkreds og dit talje-til-hofte forhold. Hvis du har størstedelen af ​​din vægt i dit abdominalområde, kan det tyde på, at du har meget fedt omkring dine organer, som kaldes visceralt fedt. Denne type fedt er mest forbundet med øget sygdomsrisiko, herunder højt kolesteroltal, diabetes, højt blodtryk og hjertesygdom. Kvinder med en midjemængde på 35 tommer eller derover eller et midje-til-hofteforhold på 0,8 eller derover kan have for meget visceralt fedt. Du kan beregne din WHR ved at dividere din talje omkreds af din hofte omkreds.

Et andet forhold, som du kan beregne ved at dividere din talmoment i tommer af din højde i tommer, kan være endnu mere nyttigt til forudsigelse af hjertesygdomsrisiko. Midjen til højdeforholdet var bedre end enten BMI eller taljeomkreds til påvisning af en øget risiko for hjertesygdom i en analyse af 31 undersøgelser offentliggjort i fedmeanmeldelser i 2012. Hvis du er en kvinde, der er 5 fod 8 tommer høj, Din WHtR skal være mellem 0,42 og 0,48. Dette ville være tilfældet, hvis din taljenomkreds var mellem 29 og 33 tommer.

Hvis du vejer lidt mere, end du burde eller din talje er noget rounder end sund, kan en kombination af diæt og motion ændre dig for at kaste noget fedt. Selvom man enten spiser færre kalorier eller træner mere, kan man hjælpe med vægttab, vil du miste mere vægt og kropsfedt, hvis du laver en kombination af de to, noterer du et studie, der blev offentliggjort i fedme i 2012. Øvelse er særlig vigtigt for at tabe mavefedt. Jo mere aerobic motion folk gør, jo mere mavefedt de sandsynligvis vil tabe, ifølge en anmeldelse artikel offentliggjort i International Journal of Obesity i 2007. I nogle tilfælde mister folk mavefedt selv uden at tabe sig. Du bør tilstræbe to træningstræninger og mindst 300 minutter med moderat intensitetskorti hver uge, hvis du prøver at slanke sig. Det er bedst at beskæftige sig med ekstra bukfedt i 30’erne, da din metabolisme har tendens til at bremse som du alder, hvilket gør det endnu sværere at tabe sig.

Sund vægt ifølge BMI

Talje og Hip Omkreds og Sundhed

Talje-til-højdeforhold, når du er 5’8 ”

Kost og motion i dine 30’ere