Betydningen af ​​kortvarig og langsigtet hukommelse i børns udvikling

Dit barn kan overraske dig med sin evne til at genvinde informationer under historietid eller en hukommelse om en begivenhed, der skete, da hun var lillebarn. Denne form for tilbagekaldelse er ikke usædvanlig for mange børn, der bor i hjem, hvor forældre opmuntrer til at lære hukommelsesfærdigheder. Forskning rapporteret af Penn State Extension viser, at børn har evnen til at huske begivenheder fra det tidspunkt, hvor barnet udviklede en følelse af selv, der begynder mellem 18 måneder og 2 år. Lang- og korttidshukommelse afhænger af dit barns evne til at bruge de lagrede oplysninger, ikke størrelsen på selve hukommelsen.

Hukommelsestyper

Børn har brug for både lang- og kortsigtet hukommelse for at lykkes i skole, personlige aktiviteter, lege, sociale liv og personlige liv. Kortsigtet hukommelse, ifølge Indiana University, tillader børn at huske ting, der sker i den seneste tid, såsom detaljer fra en historie, der læses højt. Langsigtede hukommelsesfærdigheder omfatter at huske at læse og navne på venner og familiemedlemmer. Børn bruger også langsigtet hukommelse til at huske, hvordan man gør grundlæggende bevægelser og processer som at cykle og løse et puslespil.

Hukommelsesfærdigheder

Pennsylvania State University Extension bemærker, at både lang- og kortsigtede hukommelseskendskaber hjælper børn med at lære at tænke, planlægge, reflektere, følge anvisninger, løse problemer, forestille sig og lære grundlæggende færdigheder inden for færdigheder. Tjenesten identificerer vigtige børnehukommelsesudviklinger som processer, der sker mellem fødslen og alderen 8. Hukommelsesproblemer forsinker sprog- og motorisk færdighedsudvikling, men forældre kan hjælpe børn med at lære kortsigtede hukommelsesevner, ifølge National Center for Learning Disabilities, Som anbefaler at dele nyt indhold i små segmenter og bruge barnets foretrukne type hukommelseskompetencer, hvad enten det er visuelt, auditivt eller taktilt.

Udviklingssprog

Lærings sprog bruger både lang- og kortsigtede hukommelsesevner. Den arbejdende kortsigtede hukommelse hjælper børn med at indsamle information, mens de lytter og hjælper dem med hurtigt at bestemme, hvor materialet skal lagres i henhold til de øvrige elementer i den langsigtede hukommelse, ifølge National Center for Learning Disabilities. Børn udvikler sprog ved hjælp af to typer arbejdshukommelse. Den verbale type bruger lyde til at hjælpe med at tilbagekalde information. Gentagelse af alfabetet under tegning af bogstaver er et eksempel på denne kortvarige tilbagekaldelse. Den anden type kortvarig hukommelse bruger visuelle og rumlige spor til at hjælpe børn med at huske figurer, mønstre, billeder og sekvensering af hændelser. Denne tilbagekaldelse hjælper børn med at huske sætningskonstruktion og ordordre for at lære sprog.

Kombinere hukommelse og sanserne

Børn lærer den vigtige evne til at sortere langsigtet hukommelse hurtigere ved at forbinde sanser og følelser med informationen. Brug af sanserne hjælper børn med at forbinde kortsigtet hukommelse med lagret viden, ifølge forskerne Marillia Conte Daros og David W. Gurney fra University of Florida. Børn sorterer langsigtet hukommelse for at vælge en passende hukommelsesfil for at kombinere med de nye oplysninger. Den sensoriske kamp hjælper barnet hurtigt med at kombinere forudgående viden med nye oplysninger til at behandle meddelelsen og afgøre, hvilke handlinger der er behov for. Indholdet i den langsigtede hukommelse kan også indeholde vejledninger om, hvordan man handler om den nye besked.