Rå jordnødder ernæring

Når du smutter på en pose rå jordnødder, mens du ser på baseball eller tager fat i en håndfuld nødder som en snack, forventer du at forbruge masser af kalorier. Denne sunde snack giver også vigtige ernæringsmæssige fordele. Ifølge National Peanut Board kan regelmæssigt forbrug af jordnødder hjælpe dig med at opretholde et sundt hjerte.

Den præcise næringsværdi af rå jordnødder afhænger af deres sort. En kop rå Virginia jordnødder indeholder 822 kalorier, 36,8 gram protein, 24,2 gram kulhydrater og 12,4 gram fibre, ifølge US Department of Agriculture’s National Nutrient Database. Serveringsstørrelsen omfatter også 1.007 milligram kalium, 18,1 milligram niacin, 3,7 milligram jern, 36,9 gram monoumættede fedtsyrer og 21,5 gram flerumættede fedtsyrer. En kop rå spanske jordnødder indeholder 832 kalorier, 38,2 gram protein, 23,1 gram kulhydrater og 13,9 gram fibre. Serveringen har også 1.086 milligram kalium, 23,2 milligram niacin, 5,7 milligram jern, 32,6 gram monoumættede fedtsyrer og 25,1 gram flerumættede fedtsyrer.

Høj i kalorier og fedtsyrer