Hvilket er bedre: voksning eller laser hårfjerning for pubic hair?

Kvinder synes at være på en uendelig søgen efter den perfekte metode til fjernelse af bikini linjer. En af de mest populære og ældste metoder er voksning, hvor et lag af de klæbrige ting påføres huden og trækkes væk og fjerner håret ved dets rod. Men med en nyere og mere permanent laser hårfjerning behandling for at ramme scenen, mange spekulerer på, om dette er en bedre mulighed. Svaret afhænger af en række faktorer.

Smerte

Laser hårfjerning kommer med en stikkende fornemmelse, der ligner at have et gummibånd snappet mod huden. Men det gør stadig ondt mindre end voksning, og det er lidt smerte på forhånd i bytte for en smertefri og hårløs fremtid.

Omkostninger og tid

Laser hårfjerning er ret dyrt, cirka $ 200 en session på tidspunktet for offentliggørelsen. Seks til otte laserbehandlinger, der er 10 uger fra hinanden, kræves normalt for at opnå de bedste resultater – hvilket sætter dig op til $ 1.600. Ifølge MayoClinic.com svarer “bedste resultater” til en reduktion i hårgenvækst med op til 80 procent. En salon voks koster omkring $ 30 for en bikini linje, men multiplicer den med 12 og det er $ 360 om året, så længe du gerne vil holde det op. En endnu billigere mulighed er et hjemme-voks-kit, men husk det kan tage en del øvelse for at få fat i dette. En anden overvejelse er tidsfaktoren. Hvis du vælger laser hårfjerning, vil du ikke bruge næsten lige så meget tid på et voksbord i det lange løb.

Hårgenvækst

En indlysende forskel mellem voks- og laserhårfjerning er, at laserbehandlinger er mere permanente, så du bedre kan være sikker på, at den stil du vælger, er noget, du stadig vil have, når du er 80. Det er vanskeligt, fordi pubic Hår stil ændringer. Desuden er hårfjerning ikke altid en garanti – hvis du bliver behandlet med den forkerte laser på den forkerte indstilling, vil laserbehandlinger ikke være effektiv til at fjerne hele håret. Selv med den rigtige laser og indstillinger er det muligt, at håret kan vokse tilbage på et eller andet tidspunkt efter behandling, selv om det kan vokse tilbage finere og mere sparsomt end før.

Sikkerhed

Laser hårfjerning behandling er FDA godkendt, men saloner og kurbade er ikke selv reguleret, så gør din due diligence, når du undersøger klinikken, hvor du vil modtage laser hårfjerning. Husk også på, at dette er en forholdsvis ny metode i forhold til voksning, og de langsigtede bivirkninger er ikke kendt. David Goldberg, en hudlæge, der praktiserer i New York, Florida og Massachusetts, og Russell Kridel, en plastikkirurg i Houston og laserekspert, fortalte Livescience at de anbefalede forbrugerne, at kun læger og deres personale skal modtage laserbehandling, da folk er blevet brændt i kurbade . Bikini voksning i hjemmet eller i en salon har også risici, herunder infektion, eller i sjældne tilfælde, hvor en salon har dårlig hygiejnepraksis, sammentrækning af seksuelt overførte sygdomme.

Bivirkninger

En almindelig og mindre bivirkning ved laser hårfjerning er en breakout, fordi behandlingen forlader hårsækkene åbne i et par dage. En over-the-counter hydrokortisoncreme eller antibakteriel lotion kan forhindre dette. Hudpigmentændringer, hævelse og ardannelse er også sjældne muligheder. Voksende bivirkninger omfatter rødme og betændelse, smerter, støt, bumser og indgroede hår. Afrimning af området for voks, eksfoliering før og efter, og påføring af en varm kompressionsfor-voks og en kold komprimering efter voks kan medvirke til at reducere bivirkninger.

Voksning virker for alle hudfarver og hårfarver, men laserbehandlinger virker bedst på dem med let hud og mørkt hår. Dette skyldes, at pigmentmolekyler i håret absorberer laserstråleens energi og ødelægger hårsækkene. Indtil for nylig fungerede laserteknologi ikke på mørk hud og mørkt hår, fordi laserens energi ville blive absorberet af pigmentet i både hud og hår, hvilket forårsager, at huden brændte, selvom nye maskiner har løst dette. Men laserbehandlinger virker ikke på dem med blonde, grå eller hvide hår, fordi de har lidt pigment, så hvis du har denne type hår, hold dig til voksning.

Hud / Hårfarve overvejelser