Det anbefalede daglige fiberindtag for en voksen

Du bør have lige den rigtige mængde fiber i din kost for at hjælpe med regelmæssighed, stabilisere blodsukker, absorbere næringsstoffer og holde dit kolesterol i kontrol. Generelt skal mænd få 30 til 38 gram fibre hver dag, siger Food and Nutrition Board of the Institute of Medicine. Kvinder har brug for 21 til 25 gram dagligt, undtagen under graviditet og under amning, når du skal øge dit indtag til 28 til 29 gram. Dine specifikke behov kan dog være forskellige.

Gør matematikken

Ved at holde øje med, hvor mange kalorier du typisk bruger hver dag, kan du beregne dine egne specifikke fiberbehov til din egen kost. For hvert 1.000-kalorieindhold du har, skal du få 14 gram fibre, i publikationen “Kostvejledning til amerikanere, 2010” hedder det. For en 2.000-kalorie kost har for eksempel 28 gram fiber dagligt, men hvis du træner meget og forbruger tættere på 3.000 kalorier, skal du bruge 42 gram fiber om dagen.