Bivirkninger af lactobacillus gg probiotika

Mens dit immunsystem virker hårdt for at holde skadelige bakterier ud, lever mange arter af “venlige” bakterier i harmoni i dit fordøjelsessystem. Kendt som probiotika, bidrager disse hjælpsomme mikroorganismer til helheden af ​​”værten”. Nogle stammer af probiotika findes i fermenterede fødevarer som yoghurt og miso. Lactobacillus rhamnosus GG er en af ​​flere probiotiske stammer til rådighed som kosttilskud. Undgå at tage det uden først at konsultere din læge, fordi det kan forårsage milde bivirkninger, og der er rapporteret sjældne, men alvorlige bivirkninger.

Lactobacillus GG fordele

Forskellige arter af probiotika har forskellige virkninger, men de arbejder sammen for at fremme sundhed. Når det tages som et mundtligt tillæg, lider lactobacillus GG til slimhinden, der foder din tarm og kan fremme balancen af ​​mikroflora ifølge National Cancer Institute. Dette betyder, at det hæmmer væksten af ​​patogene bakterier for at holde forholdet mellem gode bakterier for dårlig. Det kan også forhindre andre bakterier i at producere giftige stoffer og hjælpe dit immunsystem til at reagere og tilpasse sig til at bekæmpe invaderende patogener, når infektion opstår.

Gastrointestinale bivirkninger

De mest almindeligt rapporterede bivirkninger af probiotika som lactobacillus GG er fordøjelsesproblemer som gas og oppustethed, ifølge American Gastroenterology Association. Disse er typisk milde i naturen og går væk som din fordøjelsessystem justerer. Tolerance varierer fra person til person, og ikke alle vil opleve disse bivirkninger. Reducer din dosis kort, hvis symptomerne bliver for ubehagelige. Dette giver din krop en chance for at vænne sig til tilskuddet.

Sjælden rapport af Sepsis

Der er en sjælden tilfælde af sepsis forbundet med laktobacillus probiotisk terapi. Sepsis er en potentielt livstruende tilstand, hvor dit immunsystem udløser helkropsbetændelse som reaktion på en bakteriel infektion. Dette kan forårsage blodpropper og frata dine organer af ilt og næringsstoffer. Ældre voksne, spædbørn, børn og personer med kompromitterede immunsystemer har en højere risiko for at udvikle sepsis. Rapporten blev offentliggjort i januar 2005 udgave af tidsskriftet Pediatrics.

Sjælden tilfælde af bakterieæmi

I maj 2013 offentliggjorde Journal of Clinical Gastroenterology en rapport om et sjældent tilfælde af bakteriæmi hos en 17-årig mand på grund af at tage lactobacillus GG for ulcerativ colitis. Bakterier er relateret til sepsis men er en særskilt tilstand. Det opstår, når bakterier kan komme ind i blodbanen og rejse til andre dele af kroppen. Et sundt immunsystem fjerner typisk bakterierne alene. Men hvis dit immunsystem undertrykkes, kan det udvikle sig til infektion, sepsis eller begge dele.