Vitamintilskud til adrenal udmattelse

Deres binyrerne har ansvaret for at producere hormoner, der modererer din krops reaktion på livets mange stressorer. Kronisk, utålmodig stress kan udstøde disse små kirtler, hvilket fører til en lang række problemer, herunder søvnløshed, lav energi, trang til søde, humørsygdomme og kompromitteret immunitet, siger Dr. Christiane Northrup. Livsstilsændringer som øget træning, spisning af en sund kost og anvendelse af stresshåndteringsteknikker kan hjælpe med udmattelse af binyrerne. Desuden kan din læge foreslå vitamintilskud til at øge visse næringsstoffer udtømt, når din krop er under stress.

Binyrerne har en højere koncentration af C-vitamin end noget andet væv i kroppen, ifølge den integrerende læge Jeremy Kaslow, M.D. Kostkilder er måske ikke nok, når du oplever ekstrem stress og binyreudmattelse. James L. Wilson, N.D., forfatter af adrenal træthed: Det 21. århundredes syndrom, anbefaler at vælge et vitamin C supplement med bioflavonoider for optimal absorption. Spørg din læge om at anbefale en dosis af vitamin C.

Komplekset af B-vitaminer spiller en afgørende rolle i, hvad Wilson kalder “adrenalkaskaden” – hormonproduktionens cyklus, da kroppen undergår stress og derefter genopretter. Især er denne familie af vitaminer vigtig for energiproduktion. Et tre måneders studie, der blev offentliggjort i Human Psychopharmacology i 2011, viste, at supplere med et højdosis B-komplekstilskud hjalp personer med at reducere forvirring og depression i forbindelse med arbejdsrelateret stress. Wilson siger et B-komplekstilskud med samme mængde af hvert B-vitamin vil ikke blive metaboliseret korrekt. Din læge kan anbefale et B-komplekstilskud med de korrekte doser.

Wilson anbefaler vitamin E til adrenal udmattelse på grund af sin rolle som en antioxidant, bekæmper frie radikaler i forbindelse med vitamin C. Frie radikaler er svage molekyler, der kan skade normale celler og føre til kronisk sygdom. Ifølge Wilson bør du søge efter et vitamin E supplement, der består af blandede tocopheroler, snarere end de d-alpha-tocopheroler, der almindeligvis sælges i butikker. Tal med din læge om en dosis af E-vitamin, der virker for dig, især hvis du tager medicin.

Selvom de ikke er vitaminer, kan kosttilskud, der er kendt som adaptogener, være nyttige i dit opsving fra adrenal udmattelse. Ekstrakter af planter som ashwagandha, ginseng og rhodiola er almindelige i kosttilskud markedsført til binyrestøtte. En undersøgelse offentliggjort i Phytotherapy Research i 2005 viste, at administration af Rhodiola rosea, en rod; Schisandra chinensis, en type bær, og Eleutherococcus senticosus, en slægtning til ginseng, forbedrede humør og arbejdsevne uden bivirkninger. Diskuter adaptogener med en herbalist eller holistisk sundhedspraktiker, som kan foreslå doseringer.

C-vitamin

B Vitaminer

E-vitamin

Andre kosttilskud