Næringsværdi af strengbønner

Med en skarp tekstur og en mildt sød, græsagtig smag, strengebønner, også kaldet snap bønner, gør en sund tilsætning til din kost. Ifølge USDA-retningslinjerne falder strengebønner i kategorien “andre grøntsager” i modsætning til bønner og ærter, stivelsesholdige grøntsager eller mørkegrønne, røde eller appelsinplanter. Hver kop streng bønner giver en fjerdedel af den ugentlige “anden grøntsag” indtagelse for kvinder og en femtedel for mænd. Stringbønner prale af en imponerende ernæringsprofil, og de tilbyder næringsstoffer, der spænder fra kostfiber til vigtige mineraler.

Kalorier og makronæringsstoffer

String bønner gør en god tilføjelse til en kalorie-kontrolleret kost, fordi hver kop indeholder kun 31 kalorier eller 2 procent af det daglige kalorieindtag i en 2.000-kalorieindhold. Hver servering af strengbønner tilbyder 7 gram kulhydrater, herunder 2,7 gram kostfibre, samt 2 gram protein og mindre end et halvt gram fedt. Kulhydraterne i bønner giver energi, mens deres fiberindhold fremmer fordøjelsesskader, og bønnernes proteinindhold opretholder hårets, musklernes og hudens helbred.

Vitaminer A og C.

Tilføj streng bønner til din kost som en kilde til vitaminer, især vitaminerne A og C. Din krop bruger A-vitamin til at understøtte dit immunsystem, samt at opretholde en sund hud og øjne, mens C-vitamin holder styrken af ​​dine blodkar, Knogler og tænder. En kop streng bønner tilbyder 12 milligram C-vitamin og 690 internationale enheder af vitamin A. Dette giver 16 procent af vitamin C og 30 procent af vitamin A-kravene til kvinder samt 14 og 23 procent af det anbefalede daglige vitamin C og A indtag for henholdsvis mænd, ifølge Institute of Medicine.

Stringbønner Pump op dit jern

Stringbønner giver også en betydelig mængde jern, såvel som små mængder af andre mineraler. Jern spiller en central rolle i din krops evne til at bruge ilt – det giver dine muskler mulighed for at lagre ilt til fremtidig brug, og hjælper dine røde blodlegemer til at cirkulere ilt i blodbanen. Hver servering af strengbønner indeholder 1 milligram jern – 6 og 13 procent af Institut for Medicin anbefalet daglige indtag for henholdsvis kvinder og mænd. Stringbønner tjener også som beskedne kilder til magnesium, calcium og fosfor.

Spise flere strenge bønner

Stringbønner er en praktisk snack serveret rå – spis dem alene eller par dem med hummus, guacamole eller frisk salsa. Brug stryge bønner som en sund skål – de arbejder godt let belagt i ristet sesamolie og derefter stegt eller sauteret med hakket hvidløg og olivenolie. Alternativt dampstrengsbønner og sæson med citronsaft og sort peber. Spis de dampede bønner som en sideskål, og brug eventuelle rester som en topping til grønlig grøntsalat eller som en fyldning til wraps.