Hvorfor er mel opfedning?

Mens spise mad lavet med mel ikke nødvendigvis vil gøre dig fedt, overindulging i denne eller enhver anden mad vil føre til vægtøgning. Den type mel du spiser er ligeledes vigtigt, så vælg klogt for at hjælpe dig med at forblive magert og slank. De bedste muligheder for dit helbred såvel som din talje er fuldkornsmel, som hele hvede og hele rug.

Kalorieindhold

Der er kun en måde at få kropsfedt på: ved at spise flere kalorier end du brænder. Hvorvidt disse kalorier kommer fra mel eller fra andre fødevarer, gemmer din krop enhver energi, det ikke behøver som fedt. For hvert 3.500-kalorieoverskud får du ca. 1 pund. Til perspektiv indeholder 1 ounce brød lavet med raffineret hvedemel ca. 77 kalorier, og 1 ounce brød lavet med fuld hvede mel indeholder ca. 71 kalorier. Kager, muffins og andre melprodukter fremstillet med tilsat sukker og fedt indeholder langt flere kalorier, for eksempel kan et stykke chokoladekage indeholde mere end 500 kalorier – men ikke på grund af melet.

Hvidmøllebrønd

Calorie tæller til side, hvide mel kan bidrage til vægtøgning ved at tvinge dig til at spise flere kalorier hele dagen. Du fordøjer raffinerede korn hurtigt, hvilket forårsager en stigning i blodsukker efterfulgt af et nedbrud. Med blodsukker udtømt, kræver din krop mere brændstof, så du kan nå frem til mere energirig mad. Ofte er du sulten efter mere raffinerede kulhydrater, hvilket fører til en ond cirkel, som kan stimulere vægtforøgelse. I modsætning hertil er hele korn pakket med fiber, hvilket giver masser af mæthed og bremser absorptionen af ​​sukkerarter i blodbanen.

Beating Belly Fat

At vælge hele mel over raffinerede versioner kan også gøre forskel i mavefedt ifølge en undersøgelse offentliggjort i “American Journal of Clinical Nutrition” i 2008. Forskere fortalte en gruppe dieters at gøre hele deres korn hele og en anden gruppe helt Undgå helkorn. Selvom begge grupper tabte sig, tabte hele korngruppen mere fedt fra maven.

Mel i din kost

Kulhydratkilder som mel er en vigtig del af en afbalanceret kost, så skimp ikke på dem for frygt for at blive fede. US Department of Agriculture’s Chooseapp retningslinjer anbefaler, at du spiser 6 gram korn hver dag. Disse kan komme fra melbaserede fødevarer såsom brød og pasta eller fra ris, popcorn eller quinoa. Per Selectapp anbefalinger, skal mindst halvdelen af ​​dine korn komme fra fuldkornskilder.