Hvad er de vigtigste vitaminer at tage?

Din daglige kost kan være helt anderledes end din nabo, dine bedsteforældre eller din buschauffør. Det betyder, at de vitaminer og mineraler, som din kost kan mangle, sandsynligvis varierer fra dem i en andens kost. Fordi alle har brug for de samme vigtige næringsstoffer, kan nogle få nøgletilskud fylde hullerne i din spiseplan.

Vitamin D

I en artikel, der blev offentliggjort i december 2013 i “Annals of Internal Medicine”, hævdede en gruppe læger, at de fleste vitamin- og mineralsk kosttilskud i bedste fald er ubrugelige og skadelige. Forskerne erkendte imidlertid, at de potentielle fordele ved D-supplementation stadig er ved at blive aktivt undersøgt. Disse fordele kan omfatte at reducere risikoen for fald for ældre personer og bevogtelse mod kræft og hjerte-kar-sygdomme.

Magnesium

Ifølge Office of Dietary Supplements, opfylder de fleste amerikanere ikke det anslåede gennemsnitlige krav til magnesium i deres daglige kostvaner. Symptomer på magnesiummangel kan variere fra mild kvalme, træthed og svaghed til alvorlige kramper, anfald og endda koronar spasmer. Kun omkring 30 til 40 procent af magnesium fra mad absorberes af kroppen, så kosttilskud kan hjælpe dig med at opfylde dit daglige krav. Magnesium hjælper snesevis af kritiske fysiske opgaver, herunder blodsukkerkontrol, proteinsyntese og muskel- og nervefunktion.

B Vitaminer

Der er otte B-vitaminer, men de der relaterer mest til vedligeholdelse af sundheden er vitamin B-12 og folat, ellers kendt som vitamin B-9. Folat kosttilskud er især gavnlige for gravide kvinder, da de hjælper med at forhindre fødselsdefekter som spina bifida. Vegetarere og veganer har få kostkilder til vitamin B-12, som kun findes naturligt i fisk, mejeriprodukter, fjerkræ, rødt kød og æg. For folk, der ikke får nok B-12, kan kosttilskud bidrage til at stimulere ordentlig blodcelleproduktion og funktioner i nervesystemet.

Fordele og ulemper ved vitamin

Den specifikke diæt du følger er den vigtigste indikator for hvilke næringsstoffer du mangler. At tage et daglig multivitamin er en bekvem og overkommelig måde at dække næringsgab i din diæt. Og mens der ikke er noget overvældende bevismateriale, der viser multivitaminer, er det godt, siger Dr. Howard Sesso, en lektor ved Harvard School of Public Health, at multivitaminer kan være nyttige for kræft og øjenlidelse.