Surimi & graviditet

Du vil sandsynligvis være mere opmærksom på hvad du spiser nu end før du blev gravid, og du burde. De fødevarer, du spiser, mens du er gravid, spiller en afgørende rolle i sundhed og udvikling af dit ufødte barn. Visse fødevarer bør også være uden grænser, fordi de kan komme i vejen for en ordentlig vækst. Fisk er en bekymring, fordi mange arter er høje i kviksølv, hvilket kan påvirke dit barns nervesystem. Hvis du nyder surimi, skal du omhyggeligt overveje, om det har et sted i din graviditets kost.

surimi

Surimi betyder dannet fisk. Surimi er en pasta lavet af fisk, og derefter dannet for at ligne andre skaldyr, såsom krabbeben eller klumper af hummer. Fiskeproduktet fremstilles ved at fjerne hud og knogler fra en fisk, skylle det flere gange og derefter male det i en pasta. Pastaen kombineres med smagsforstærkere for at give smagen af ​​visse typer skaldyr. Det er også farvet for at give det udseende af andre typer skaldyr. De fleste surimi, der sælges i Nordamerika, er lavet af pollack, en slags hvid fisk.

Graviditet

Det er vigtigt at overvåge, hvilke fødevarer du spiser, mens du er gravid, især fisk. Mens fisk forsyner dig med essentielle næringsstoffer, såsom omega-3 fedtsyrer og B-vitaminer, kan visse typer udgøre en fare for dit ufødte barn. Fordi surimi normalt laves af pollack, en lavkviksfisk, anses det for at være sikker for dig at spise, mens du er gravid. Surimi er også en ingrediens i visse slags sushi, og kan sikkert spises så længe de andre ingredienser også er kogte.

Kviksølv

Kviksølv er en forurening, der findes i visse arter af fisk, og kan påvirke hjernen og nervesystemet udvikling af dit ufødte barn negativt. Mens de fleste surimi er sikre at forbruge under graviditeten, kan det være, at typer fremstillet i andre lande eller fra forskellige slags fisk, ikke er. Læs altid ingredienslisten på surimi for at afgøre, hvilken type fisk det er fremstillet af. Undgå produkter med sværdfisk, haj, konge makrel, tilefish, marlin og orange roughy. Virkelig krabbe, hummer og rejer er lav i kviksølv, og du kan sikkert spise dem to gange om ugen under graviditeten. Dette er et alternativ, hvis du ikke er sikker på ingredienserne i din surimi.

Overvejelser

Må ikke hver undercooked surimi. Fisk, der ikke er blevet tilberedt korrekt, kan bære bakterier som listeria, der kan udgøre en sundhedsfare for dig og dit ufødte barn. Kast enhver surimi, der er åbnet i mere end tre dage, fordi det måske også begynder at vokse skadelige bakterier. Hvis du spiser surimi på en restaurant, spørg lederen eller kokken hvad den er lavet af, før du bestiller den. Bemærk også, at der ikke er nogen måde at vide, hvor gammel produktet er, før det serveres til dig.