Ernæring for trætte ben

Din kost og ernæring kan påvirke din krop på måder, som du måske ikke har troet muligt. Visse vitaminer og mineraler hjælper dine muskler til at bevæge sig, holde dine knogler stærke og regulere din krops vandforsyning. Hvis din ernæring har taget en bagsæde, kan du opleve bivirkninger som trætte eller rastløse ben, svage muskler eller endda sprøde knogler.

Hvis dine ben føler sig trætte og svage, kan det være tegn på vitamin D-mangel, ifølge den amerikanske Journal of Clinical Nutrition. En vitamin D-mangel kan få dine ben til at føle sig tunge, dæk nemt og opleve generel muskelsvaghed. Din krop kan lave sit eget D-vitamin mod udsættelse for sollys. Alternativt kan du få det fra kostkilder som fedtfisk, mælk, korn og andre fødevarer formuleret med D-vitamin. Voksne bør forbruge omkring 200 internationale enheder pr. Dag, men det kan være muligt at udvikle en D-vitaminmangel, hvis du ikke ‘ T lever i et solrigt miljø eller som du alder, og kroppen er ikke i stand til at producere så meget D-vitamin som det engang gjorde. Spørg din læge om at teste dine D-vitaminindhold og om muligheden for at tage et vitamin D-supplement.

Ikke at få nok jern kan gøre dine benene trætte, HelpGuide.org rapporter. En jernmangel kan forårsage rastløftssyndrom eller RLS. Et af symptomerne på RLS er en træt og tung følelse i dine ben. Dette sker overvejende, når du ligger eller hviler, og påvirker normalt kun dig i sengetid, men det kan forekomme meget tidligere på dagen afhængigt af din mangel. Dine ben kan også have en kløe eller kravleoplevelse. Disse symptomer lindres normalt ved at gå rundt i et par minutter eller give dine ben en god strækning, men symptomerne kan vende tilbage, så snart du ligger igen.

Magnesium er involveret i mere end 300 forskellige systemer, der orkestrerer kemiske reaktioner i kroppen, ifølge National Institutes of Health. En af disse reaktioner indebærer muskel- og nervefunktion. Faktisk er et af de første tegn på magnesiummangel træthed, svaghed og muskelkramper.

Overeating kan få dig til at blive overvægtige eller overvægtige. Disse ekstra pund kan få dine ben til at trætte nemt og har en følelse af tunghed. Den overskydende vægt kan også bære på brusk mellem knogler, som f.eks. Rummet omkring knædækslet. Brusk nedbrusk kan være meget smertefuldt. At transportere for meget vægt kan også forårsage gigt i dine knogler eller slidgigt, ifølge TeensHealth. At ændre din kost til at omfatte mere nærende fødevarer kan hjælpe dig med at tabe sig og give dig mere energi. Vælg fuldkorn, frugt og grøntsager. Disse fødevarer er lavere i kalorier sammenlignet med fastfood måltider og junkfoodvarer såsom kartoffelchips, kager og snack kager.

Tøv ikke med at tale med din læge, hvis du oplever trætte ben. At have trætte ben er ingen griner, det kan tyde på nogle alvorlige underliggende forhold. Hvis din kost er fuld af nærende fødevarer, kan du have en skade i en del af dit ben. Se din læge for en præcis diagnose.

D-vitamin mangel

Jernmangel

Magnesiummangel

Overspisning

Overvejelser