Den bedste måde at lave kyllingfileter på

Med ca. 9 gram protein pr. Ounce er kyllingefilet en mager kilde til protein og en sund tilsætning til din kost. Tilberedning af disse tynde skiver af brystkød kan dog være vanskelig, fordi de er tilbøjelige til at tørre ud. Hold filetene fugtige og smagfuldt uden at tilsætte meget fedt eller natrium ved hjælp af hurtigkogningsmetoder som grillning, panearning, ovnbage eller broiling.

Griller brystene

Grillning er en hurtig og sund metode til kogning af kyllingefilet, men fordi de er så tynde risikerer du at overcooking dem. Ikke alene vil dette forlade dig med et hårdt produkt, men hvis overcooking resulterer i charring, kan det true dit helbred. CNN rapporterer, at kold kylling og kød resulterer i kemiske forbindelser – kaldet heterocykliske aminer og polycykliske aromatiske carbonhydrider – der kan være humane carcinogener. Du behøver dog ikke helt at opgive grillen. Placer fileterne i en marinade af citronsaft, olivenolie og urter – som rosmarin eller dragon – i en time eller to før madlavning. Pat dem tørre og læg dem på grillen i nogle få minutter hver side. Marinadenes surhed skaber en barriere, der forhindrer de potentielt skadelige forbindelser i at klæbe og holder din kylling med fedtfattig og høj smag.

Breading og bagning

Stegning hjælper med at bevare fugtigheden af ​​fileter, mens du lægger tekstur, men øger fedt og kalorieindhold. Brød og bage fileterne i stedet, hvilket stadig giver et knækt udvendigt og fugtigt interiør, mens du kun ændrer næringsstatus for fuglens bryst. Dust filetene i mel først, og dunk derefter i slået æg og endelig i en sprød belægning som panko, japanske brødkrummer. Læg på en bageplade og spritz med nonstick madlavning spray. Bages indtil belægningen er sprød, og kødet er kogt igennem.

Saucy Prøver

Pan-searing en kyllingfilet er en hurtig og nem måde at lave mad på, men det kan efterlade dig med et koldt stykke kød. Undgå at tilføje flaske- eller jarredsaucer, der ofte indeholder store mængder natrium og sukker. I stedet sætter du sammen en hurtig pansesaus, der tilføjer smag, fugt og kan endda tilføje noget ernæringsstød. Når du brænder fileterne i en varm pande overtrukket med olivenolie, tilsættes du en aromatiseret hakket hvidløg og løg, deglaze med lidt kylling bouillon eller citrusjuice og smør i aromaer som hakkede oliven, tomater eller svampe. Afslut med en teskefuld smør eller tung fløde – ikke nok til at sætte kalorieindholdet og fedtniveauet over kanten af ​​det sunde, men nok til at tilføje en god smag. Kogte tomater tilføje lycopen, en antioxidant, oliven tilføje sunde umættede fedtstoffer og svampe har zink, mangan og B-vitaminer.

Alle Broiled Up

Sæt krydret kyllingfileter under en slagtekylling i et par minutter for hver side for at få din kylling klar i et øjeblik. Broiling opretholder filetens magre kvaliteter. Tilsæt krydderier, såsom spidskommen, cayenne og koriander eller en smule karrypulver for at pumpe op smagen. Du kan derefter skære filetene og kaste i en grøn salat, for at opveje din veggieindtagelse for dagen eller til en hurtig suppe lavet med kylling bouillon, gulerødder, løg, selleri og courgette.