Hvorfor får folk vægt på vinteren?

Vinteren er en tid for varm kakao, kager og snuggling ved ilden. Disse fristende behandler plus en afmatning i fysisk aktivitet betyder, at du kan spise flere kalorier og brænde færre, hvilket forårsager et kalorieoverskud – en opskrift på vægtforøgelse. Men det er ikke bare behandler og koldt vejr, der opfordrer dig til at give ind i opfedningsadfærd. Depression forårsaget af ændring i sæson påvirker nogle menneskers lyster og humør. Du er også genetisk programmeret til at spise og opbevare flere kalorier om vinteren, da vinteren historisk set var en fødevaremangel.

Seasonal Depression

Vinter udløser sæsonbetinget affektiv lidelse, eller SAD, hos nogle mennesker. Det er normalt karakteriseret ved depression, der starter om efteråret, forværres om vinteren og slutter om foråret. Cleveland Clinic vurderer, at omkring en halv million mennesker lider af SAD, med symptomer som dyb sorg, irritabilitet, manglende interesse for aktiviteter, der normalt giver glæde, koncentrationsevne, ekstrem træthed og øget søvnbehov. De fleste af de syge bor i nordlige klimaer. Mange mennesker med SAD finder også, at de har lyst på kulhydrater og får større vægt, når de hylder sådanne krav. Forskere mener, at SAD opstår, fordi de korte dage giver mindre sollys. Manglen på lys kan genoprette folks biologiske ure og påvirke humør, søvn og hormoner negativt. Lys forstyrrer også hjernens frigivelse af neurotransmittere, som påvirker humør og madbehov. Søg lægehjælp, hvis du oplever symptomer på SAD for at sikre, at det ikke er relateret til et andet fysisk eller psykologisk problem. Lette terapi og ordentlig ernæring er måder at behandle SAD på.

Mindre fysisk aktivitet

Kaldt vejr og isete gader betyder, at du mindre tilbøjelig til at tage en eftermiddagstur, parkere længere ud i partiet eller tilbringe en weekend. Disse mindre afbrydelser i bevægelse tilføjes, så du brænder færre kalorier hele dagen lang. Udendørs træning er også mere begrænset om vinteren – cykelture, udendørs svømmetur og kørsler kompromitteres af de koldere temperaturer. Hvis du ikke bremser dine spisevaner for at kompensere for din krops langsommere tempo, kan du finde dig selv med et kalorieoverskud, der fører til vægtforøgelse. Når du sidder fast indendørs, er du også tættere på køkkenet og snacksne. Kjedsomhed kan køre dig for at spise mere.; Vinter behøver ikke at betyde dvaletilstand. Brug sæsonen til at udforske nye sportsgrene, såsom langrend og snesko. Deltag i et træningscenter for vintermånederne, så du kan fortsætte med at løbe eller cykle indendørs. Selvom du ikke er i formel motion, skovle sne, bygge en snemand med dine børn, eller tage en tur i kraftige temperaturer, er måder at forbrænde kalorier om vinteren.

Holiday Weight Gain

Folk skylder ofte ferie godbidder til betydelig vinter vægtforøgelse. Den gennemsnitlige person sætter på kun et halvt pund fra midten af ​​november til midten af ​​januar, men rapporterede New England Journal of Medicine i 2000. Problemet med denne vægt er, at du typisk ikke mister det, kommer forår og sommer, så I flere år tilføjer det. De tunge, salte fødevarer, sukkerholdige drikker og drikkevarer med højt kalorieindhold kan føre til vandretention og oppustethed, der får dig til at føle sig større. For at undgå at få vægten i ferierne begrænser du antallet af kalorier du spiser fra ferieinteresser og drikkevarer . Gem dine kalorier for de mest lækre muligheder, der ikke er tilgængelige på andre tidspunkter af året. Undgå at spise med opgave, så du ikke tåler oddsene og får mere end gennemsnittet. Lad være med at lægge halvdelen af ​​din tallerken med friske, vandige grøntsager som grønne grøntsager for at holde kalorieindholdet lavt, og din ernæring indtager højt.

Vinterlevelsesmekanismer

Vinteren er også en tid til at overvære på grund af præ-programmeringen af ​​dine gener. Din krop er designet til at håndtere vinterknaphed, foreslog et papir udgivet i et 2014-udgave af metabolisk syndrom og beslægtede lidelser. Forskere foreslår, at folk har en naturlig tendens til at spise ekstra kalorier, når vejret er koldt, fordi historisk set var fødevarer mindre tilgængelige. Når du spiser måltider om vinteren, overdriver du det, fordi din krop er primet for at frygte, at det bliver dit sidste måltid et stykke tid. I moderne tid er fødevarer dog aldrig for langt væk, så denne forældede overlevelsesmekanisme kan være ansvarlig for en vis vintervægtforøgelse. Du kan også være udsat for at kræve fødevarer, der sædvanligvis er i sæson om vinteren, såsom stivelsesholdige grøntsager som kartofler Og vinter squash. Stivelsesholdige grøntsager har en tendens til at være højere i kalorier, når de sammenlignes med at producere almindeligt om sommeren, såsom bær og grønne grønne planter.