Hvad er de sikreste strækninger til l5-s1?

Din lændehvirvel og sakrale hvirvler er en del af din nedre del af ryggen. Du har fem lændehvirvler og fem sakrale hvirvler, hvoraf den sidstnævnte er smeltet sammen for at danne sakrummet. De to områder mødes ved L5- og S1-hvirvlerne. Denne del af din rygsøjle kan blive stiv med alder og manglende brug. Din læge kan anbefale forsigtige strækninger for at genvinde mobilitet i dette område.

Katte- og koposer

Taget fra yoga, er Cat-Cow stretchen nyttig til at bøje og udvide din lændehvirvelsøjlen sikkert og fremme en sund bevægelsesrækkefølge. Begynd på dine hænder og knæ, med dine hænder direkte under dine skuldre og knæ under dine hofter. Din ryg skal være neutral og dit blik er på jorden. Inhalér, træk dine skulderblade sammen og lad din mave synke ned mod gulvet og hæve ryggen. Kig op mod loftet og hold stillingen i et par sekunder. Udånd og tag dit hoved ned, afrunde ryggen op til loftet ved hjælp af dine abdominale muskler. Hold denne pose i et par sekunder og gå tilbage til neutral rygrad. Gentag øvelsen et par gange

Knæ til bryst

En simpel øvelse, denne strækning er gavnlig både for den nedre lændehvirvelsøjlen og sakrummet. Lig på ryggen på en mått eller gulv med dine ben lige foran dig. Tag dit højre knæ ind i brystet og tryk det tæt på dig ved hjælp af dine hænder. Slip langsomt benet og bring det tilbage til måtten. Bøj dit venstre knæ og træk det i brystet. Slip og træk begge knæ i brystet.

Pelvic Tilt

Lig på ryggen på gulvet eller en måttet med dine ben bøjede og fødder fladt på gulvet. Stram dine abdominals ved at trække din navle ind mod din rygsøjle. Hold din nederste ryg på måtten, løft dine hofter opad. Hold denne position i fem til 10 sekunder og gentag 10 til 20 gange.

Revolved Staff Pose

Personale udgør normalt forbeholdt korrekt kropsholdning og styrker quad musklerne. Men når du injicerer en vridningsbevægelse, kan du trygt og forsigtigt strække din sakral rygsøjlen. Sid på gulvet eller måttet med dine ben udstrækede foran dig. Flyt kødets kød ud til siderne for bedre at forbinde med gulvet. Bøj dine fødder opad. Sid dig op højt og læg venstre hånd på højre højre knæ. Placer fingerspidserne af din højre hånd på gulvet bag dig. Når du ånder ud, drej den øverste torso til højre. Kig over din højre skulder og ånde normalt i op til 30 sekunder. Gentag på den anden side.