Hvad er årsagerne til, at børn ser sorte pletter?

Når dit barn kommer til dig og siger, at hun ser sorte pletter eller floaters, vil du naturligvis føle sig bekymret. Disse sorte pletter er sandsynligvis ikke en grund til bekymring, så længe de kun forekommer en gang eller i kun få sekunder, ifølge Medline Plus. Mange mennesker, herunder børn, ser disse steder fra tid til anden. Men hvis pletterne vedvarer eller bliver hyppigere, kan dit barn have en løsnet nethinden.

Retinal Detachment

Nethinden er en klar linse placeret bag øjet. Dens funktion er at modtage billeder transmitteret gennem hornhinden og linsen. Retinal frigørelse er en tilstand, hvor nethinden rives væk fra øjet. Disse forhold lyder mere smertefuldt end det er, på trods af det følsomme område, hvor det forekommer, er en løsnet nethinden ikke smertefuld for de fleste mennesker, og for mange mennesker er det eneste symptom, der er tilbagevendende sorte pletter i synsfeltet.

Årsager

Retinal detachment kan forekomme på grund af traume i øjet, fra en nylig operation på øjet, fra diabetes eller uden nogen grund. Retinal frigørelse er sjælden hos børn. Børn tegner kun 3,2 til 6,6 procent af alle tilfælde af retinal detachment ifølge en tysk undersøgelse foretaget i 2008. Hovedårsagerne til et løsrevet nethinden hos børn er traumer, nærsynethed eller en tilstand, der hedder retinopati af prematuritet, hvor blodkarrene I øjet udvikle sig på en abnorm måde.

Behandlinger

Kirurgi er den eneste mulighed for en revet nethinden. Retinal reattachment kirurgi kan udføres med en laser ved at placere en gasboble i øjet for at hjælpe nethinden tilbage til sin normale stilling eller ved at påføre kold til nethinden med en isføler for at få retina til at danne et ar, der vil holde Det på plads. Retinal reattachment operationer har en succesrate på 79 procent, så chancerne er gode, at operationen vil genoprette dit barns syn, ifølge et studie fra 2003 i opthamologi.

Hvornår skal du konsultere en børnelæge eller opthamolog

Kontakt straks en børnelæge eller opthamolog, hvis dit barn klager over hyppige anfald af sorte pletter på hendes synsfelt, hvis hun bemærker lyse lyssignaler i hendes perifere vision, eller hvis hun ser skygger eller blinde pletter i øjet. Disse er alle symptomer på en løsnet nethinden. Jo før dit barn gennemgår kirurgi efter at have slidt retina, jo mere vellykket operationen kan være, så det er vigtigt at få hende ind i en opthamolog, så snart du har mistanke om, at hun har en revet nethinden.