Super-højt kalorieindhold fødevarer

Du kan være på udkig efter fødevarer med høj kalorieindhold, hvis du vil gå i vægt eller hvis du er en ekstremt aktiv person med højere end normalt energibehov. Hvis du forsøger at tabe sig, vil du gerne undgå alt, hvad der er højt i kalorier. I begge tilfælde skal du vide, hvilke fødevarer der er kalorieindhold, så du kan træffe de rigtige valg. Når du søger højt kalorieindhold, skal du vælge næringsrige muligheder, når det er muligt.

Calorieindholdet af fedtstoffer

Fedt er et kalorie-tæt næringsstof, der indeholder 9 kalorier pr. Gram sammenlignet med 4 kalorier pr. Gram kulhydrater eller protein. Olier som oliven, canola, sesam og solsikke er rene fedtstoffer og højt kalorier. En spiseskje olivenolie indeholder for eksempel 13,5 gram fedt og 120 kalorier. Tilføjelse af olie er en nem måde at øge kalorieindholdet i de fødevarer, du spiser. Lav hvidløg skål med fuldkornsbrød, olivenolie, hvidløg og italienske urter eller stegte kartoffelskiver, der er børstet med vegetabilsk olie. Smør er et højt kalorieindhold, men det er mindre sundt end vegetabilske olier på grund af dets mættede fedtindhold.

Tilsætning af sunde fedtstoffer til måltider og snacks

Fødevarer med højt fedtindhold har tendens til at være højt i kalorier, og de kan hurtigt øge kalorieindholdet i dine måltider. Avocados, der indeholder 29 gram fedt og 322 kalorier, kan tilsættes til sandwich, supper og salater. Nødder og jordnødder er også fedtfattige, højt kalorieindhold fødevarer. En ounce af jordnødder indeholder for eksempel 14 gram fedt og 166 kalorier. Tilsæt jordnøddesmør til havregryn og smoothies, eller bland mandler, pekannødder eller valnødder til yoghurt eller hytteost. Avocados, nødder og jordnødder er lave i usunde mættede fedtstoffer og er kilder til kostfiber.

Højkolhydrat, højkalorie

Brød, morgenmadsprodukter og pasta- og risretter er blandt de øverste kilder til kalorier i den typiske amerikanske kost, ifølge oplysninger fra US Department of Agriculture og US Department of Health and Human Services. Hver kop kogt helhvedepasta indeholder 174 kalorier, og du kan lave en pastafad højere i kalorier ved at have en større serveringsstørrelse, kaste den med olivenolie eller en oliebaseret pestosauce og pålæg den med parmehseost. Tørret frugt er et andet højt kalorieindhold, højt kulhydratvalg. En kop russin indeholder 493 kalorier.

Gør næringsrige valg

Mange for højt kalorieindhold er usunde fastfood eller forarbejdede fødevarer. Pizza og bagt desserter er for eksempel blandt de bedste kilder til kalorier i den typiske amerikanske kost, såvel som de bedste kilder til natrium og mættet fedt. Natrium kan øge dit blodtryk, og mættet fedt kan øge dit kolesteroltal. Fede kød, fede ost og fastfood som burgere og mexicansk stil retter er valg af højt kalorieindhold, der indeholder usunde næringsstoffer. Når du forsøger at gå i vægt, skal du spise mere kalorieindhold eller vælge næringsdigt, højt kalorieindhold.