Rehabilitering af en brudt hælben

Din calcaneusben danner hælen på bagsiden af ​​din fod og giver et vedhæftningspunkt for din Achillessænde. Frakturer i denne knogle kommer i flere former og kan alvorligt forringe din evne til at gå og udføre daglige opgaver. Du kan gendanne fra disse frakturer ved hjælp af et læge-godkendt rehabiliteringsprogram.

De fleste hælbenbrud frakturer stammer fra høj energi fysiske påvirkninger eller kollisioner, ifølge American Academy of Orthopedic Surgeons, eller AAOS. Afhængigt af sværhedsgraden af ​​den virkning, der forårsager din brud, kan du have en forholdsvis enkel, simpel skade eller en mere kompleks skade, der forårsager forskydning af de ødelagte ender af hælen, indtrængning af din hud, skade på at støtte blødt væv eller flere knogler pauser. Sværhedsgraden af ​​din brud bestemmer også, om din skade kræver kirurgisk eller ikke-kirurgisk behandling. Uanset hvilken behandling du modtager, vil retningslinjerne for din rehabilitering forblive mere eller mindre ens. Den eneste reelle forskel er i længden af ​​dit opsving.

Formålet med rehabilitering for en knoglebrud er vedligeholdelsen af ​​din daglige uafhængighed, mens du genvinder din rækkevidde af bevægelse, styrke, udholdenhed og evne til at nøjagtigt mærke positionen af ​​dine lemmer, forklarer MD Retningslinjer. Så snart dine smerteniveauer er reduceret, starter du bevægelsesøvelser til din fod og ankel. En fysioterapeut kan hjælpe dig med disse øvelser samt øvelser, der forbedrer din fod- og ankelstyrke. Bemærk venligst at disse øvelser sandsynligvis midlertidigt vil øge din fodsmerter. Men de er en væsentlig del af dit opsving.

Når du genopretter nok til at lægge vægt på din berørte fod, vil din læge og terapeut bede dig om at begynde at udføre gangøvelser, hvilket kan kræve brug af en stok og / eller en beskyttelsesstøv. Hvis du har fået en casting under din brudbehandling, kan din læge og terapeut også bede dig om at udføre motion-øvelser for at forbedre funktionen af ​​dine omgivende led. Når din kast er fjernet, eller du udvikler dig i din walking-behandling, vil du begynde at udføre yderligere mobilitet, styrke og balance øvelser designet til at lette dig tilbage i din præ-skade rutine.

I løbet af din rehabilitering kan du have brug for så mange som 20 besøg hos din fysioterapeut, MD Retningslinjer noter. I mange tilfælde vil din skadede knogle helbrede inden for seks til 12 uger, men det kan være så længe som flere år før din knogle kan modstå store mængder fysisk stress. Frakturrelaterede problemer, der kan fortsætte efter rehabilitering, inkluderer smerte fra en permanent deformeret knogle, permanente ændringer i den måde, du går og irritation i dit hælområde, når du bruger sko eller andet fodtøj. Kontakt din læge og fysioterapeut for yderligere information om rehabilitering af hælbrud.

Heel Fraktur Basics

Mobilitets- og styrketræning

gåture

Recovery Overvejelser