Hvad udbryder b12?

Din krop har brug for vitaminer og mineraler til at fungere på sit fulde potentiale. Der er 13 væsentlige vitaminer ifølge Medline Plus. Disse vitaminer anses for væsentlige, fordi kroppen ikke er i stand til at lave dem alene, og derfor skal du forbruge dem gennem mad. Medline Plus siger, at din krop bruger B-vitaminer til energiproduktion og i produktion af røde blodlegemer.

Betydningen af ​​B12

Vitamin B12 er et vigtigt B-vitamin, som din krop bruger til mange forskellige funktioner. Ifølge NIH Office of Dietary Supplements holder vitamin B12 din krops nerve og blodlegemer sund og hjælper også med at lave DNA. Det amerikanske Academy of Family Physicians udtaler, at vitamin B12 hovedsagelig er til rådighed i fisk, skaldyr, kød og mejeriprodukter. Ifølge Medline Plus, hvis du ikke spiser nok vitamin B12, kan du udvikle anæmi.

Effekter af lav B12

Hvis du ikke spiser nok vitamin B12 eller hvis din krop ikke kan absorbere B12, kan du udvikle problemer. Ifølge The American Academy of Family Physicians kan et meget lavt niveau forårsage symptomer på anæmi, såsom bleghed, svaghed og træthed og problemer i nervesystemet som depression og demens.

Utilstrækkelig forbrug

De to hovedårsager til lave vitamin B12 niveauer er utilstrækkeligt forbrug gennem kost og manglende evne til at absorbere vitamin B12 i tarmene eller maven. NIH-kontoret for kosttilskud siger, at plantefødevarer ikke har vitamin B12, medmindre de er beriget. Derfor, hvis du er vegetar, kan du blive nødt til at supplere din kost med et B12 supplement. NIH siger, at fødevarer som oksekød lever og muslinger er de bedste kilder til vitamin B12, men B12 er også i fisk, kød, fjerkræ, æg, mælk og andre mejeriprodukter.

Absorptionsproblemer

Ud over at ikke forbruge nok vitamin B12 gennem kost, kan du have udarmede niveauer af B12, hvis du ikke er i stand til at absorbere B12 korrekt. Ifølge The American Academy of Family Physicians kan absorptionsproblemer stamme fra mange faktorer, herunder en tilstand kaldet perniciøs anæmi, der ødelægger cellerne i din mave, der hjælper dig med at absorbere vitamin B12, intestinale tilstande som Crohns sygdom, abnorm bakteriel vækst i maven, overdreven Brug af halsbrand og mavesår medicin samt gastrisk bypass kirurgi.

Forebyggelse

For at bestemme årsagen til dine udarmede B12 niveauer skal du have en læge eksamen. Din læge vil udføre blodprøver og andre test, som kan hjælpe med at bestemme årsagen. For at forhindre et lavt niveau af vitamin B12 skal du spise mad, der er højt i B12 som fisk, fjerkræ, kød, æg og mejeri. Harvard School of Public Health siger, at det anbefalede indtag af vitamin B12 er 2,4 mikrogram pr. Dag. Ingen øvre grænse er indstillet.