Hvad er håndvægte lavet af?

Du kan finde håndvægte i en række forskellige materialer. Hvilken du vælger at bruge eller købe afhænger dels af personlig præference og budget. Det afhænger også af, om du er en lys øvelse eller er vant til at løfte tunge vægte for at udvikle muskelmasse. Hvis du planlægger at købe håndvægte, så prøv et par først for at se, hvad der føles som den bedste pasform.

Plastic Håndvægte

Plastik håndvægte er populære for fitness klasser og er normalt kun tilgængelige i vægt i op til 10 lb sæt. De ruster ikke, så de kan vaskes og er normalt billigere end andre typer håndvægte. En anden fordel ved plastik håndvægte er, at de ikke ruller, fordi de er sekskantede, hvilket også gør dem nemmere at gemme og stable.

Chrome Håndvægte

Chrome håndvægte ser bedre ud og bedre kvalitet end jern håndvægte. Ifølge Dumbellz kan de findes i vægte på op til 130 lbs. Chrome håndvægte har knurled håndtag, som giver mulighed for bedre gribende end andre metal modeller.

Neopren Håndvægte

Neopren er en syntetisk gummi. Dumbbells dækket med neopren har en række fordele i forhold til andre typer håndvægte. En af de vigtigste er greb-evne. Selvom dine hænder bliver våde under en træning, kan du stadig holde fast på håndvægte uden at bekymre dig om at de glider af. Neopren beskytter også dine hænder, så du behøver ikke at bære handsker.

Iron Dumbbells

Jern håndvægte er den ældste og mest traditionelle type håndvægte og kommer i vægt fra 1 kg til over 100 kg. Mens de fleste er faste, tillader nogle modeller ændringer. For eksempel kan du tilføje plader til håndvægte for at øge deres vægt. Nogle modeller af jern håndvægte kommer med gummierede greb, men det er ikke standard. I de fleste tilfælde skal du bære handsker for at beskytte hudens hænder.