Bivirkningerne af vitamin b-100

Din krop har brug for de otte B-vitaminer til energi metabolisme, rød blodcelle syntese, kardiovaskulær sundhed og ordentlig vækst og udvikling. Men få amerikanere får så meget som de har brug for, siger Harvard School of Public Health. Producenter af vitamin B-100, et kosttilskud, der indeholder mindst 100 mg, 100 mikrogram eller 100 procent af det anbefalede kosttilskud for hvert B-vitamin, hævder, at deres produkter kan forsyne dig med de næringsstoffer, du har brug for til bedre sundhed og mere energi. Den store mængde B-vitaminer i hver dosis kan forårsage en række bivirkninger. Tal med din læge først.

Bivirkninger af niacin

Et typisk vitamin B-100 supplement indeholder 100 milligram niacin. Det er langt mere end de 16 daglige milligramer anbefalet til mænd og de 14 milligram anbefales til kvinder. Endvidere overstiger det det tolerable øvre indtagsniveau, eller UL, på 35 mg pr. Dag for voksne indstillet af Institut for Medicin. For meget supplerende niacin kan forårsage skylning, en tilstand kendetegnet ved rød, prikkende hud på dit ansigt, bryst, arme og nakke. Det kan også forårsage hududslæt og forhøjet blodsukker, og øge risikoen for leverskader og sår.

Bivirkninger af Pantothensyre

Hver 1-tablet servering af kommerciel vitamin B-100 leverer 100 milligram pantothensyre, også kendt som vitamin B-5. Voksne har kun brug for ca. 5 milligram om dagen. Ingen UL er blevet indstillet til pantothensyre, men Institut for Medicin advarer mod at forbruge mere end det anbefales. Den høje koncentration i vitamin B-100 kan forårsage diarré og tynde dit blod, hvilket giver dig større sandsynlighed for at bløde overdrevent, når du er skadet. Pantothensyre interfererer med funktionen af ​​antibiotika som tetracyclin og cholinesterasehæmmere, der anvendes til behandling af Alzheimers sygdom.

Bivirkninger af thiamin

Mænd over 19 år bør have omkring 1,2 milligram vitamin B-1 eller tiamin hver dag; kvinder skal have 1,1 milligram. Vitamin B-100 indeholder over 8000 procent af denne anbefaling. Mens en UL endnu ikke er blevet bestemt for tiamin, forbruges en mængde, som denne høje kan forårsage forstyrret mave. Det kan også interagere med stoffer som digoxin, dilantin og diuretika som furosemid.

Bivirkninger af riboflavin

University of Maryland Medical Center siger at forbruge mere end 10 milligram riboflavin dagligt kan øge risikoen for at lide øjenskade, når de udsættes for solens ultraviolette stråler. Det kan også resultere i kløende hud, misfarvet urin og en følelse af forbrænding eller følelsesløshed. Du behøver kun mellem 1,1 og 1,3 milligram riboflavin om dagen, selvom en vitamin B-100 kompleks tablet indeholder 100 milligram. En UL for riboflavin er ikke blevet etableret.

Bivirkninger af vitamin B-6

De 100 mg vitamin B-6 eller pyridoxin, der leveres i hvert vitamin B-100 supplement, svarer til UL for næringsstoffet og er godt over 1,3 daglige milligram, der rådes til en sund voksen. Hvis du tager dette meget ud over henstillingen, kan det føre til nedsat appetit, lysfølsomhed, kvalme, mavesmerter og hudproblemer. Hvis din regelmæssige kost indeholder masser af vitamin B-6 fra fødevarer som fjerkræ, skaldyr, bønner eller fuldkorn, kan dit indtag stige højt nok til at forårsage nerveskader i dine ben.

Du har brug for ca. 400 mikrogram folinsyre dagligt for at understøtte nervesystemet og hjælpe med produktion af DNA og RNA. Alt for meget, og du kan opleve anfald, hud- eller fordøjelsesproblemer og søvnløshed. Vitamin B-100 indeholder 400 mikrogram eller 100 procent af RDA pr. Tablet. Hvis du tager tilskuddet sammen med en folsyreagtig diæt, kan du øge risikoen for bivirkninger. UL folinsyre er fastsat til 1000 mikrogram pr. Dag for voksne.

Bivirkninger af folinsyre