Zinkoxid som et fødevaretilsætningsstof

Mens de fleste mennesker ikke har en vanskelig tid til at opfylde deres daglige behov for zink, kan der ifølge fødevaresupplementet suppleres nogle fødevarer med spormineralinen for at hjælpe med at øge ernæringen i fødevaren. Zinkoxid er fødevaretilsætningsstoffet, der bruges til at tilføje zink til mad.

Hvad er zinkoxid?

Zinkoxid er en kemisk forbindelse, der skaber et hvidt pulver, der ikke kan opløses i vand. Mens forbindelsen er sikker at anvende i fødevarer, bruges den også til uspiselige produkter, herunder maling, makeup, smøremidler og klæbemidler. Zink er naturligt fundet i jordskorpen, men zinkoxidet, der anvendes til at befrugte mad, er mest sandsynligt syntetisk, ifølge metaloxidproducent Nanum Nanotecnologia.

Rolle i fødevarer

Zinkoxidets rolle i fødevarer er befæstning, som er en proces med bevidst tilsætning af næringsstoffer til fødevarer for at øge dens næringsværdi. Zinkoxid kan findes i morgenmadsprodukter, næringsdrikke og næringsstænger. Mængden af ​​zinkoxid tilsat til mad kan variere. At læse etiketten og ingredienslisten kan hjælpe dig med at identificere fødevarer, der er beriget med mineralet.

Hvem har brug for zinkoxid

Fødevarer, der er naturligt rige på zink, omfatter østers, hamburger, krabbe, kylling, cashewnødder, yoghurt og kikærter. Hvis du ikke får nok zink i din kost fra de fødevarer, du spiser, kan du måske overveje at lede efter fødevarer, der indeholder tilsat zinkoxid. Din læge kan hjælpe dig med at afgøre, om du har mangel på zink. Almindelige symptomer omfatter tab af appetit, en stigning i modtagelighed for sygdom, hårtab, diarré eller udvikling af øjen- eller hudlæsioner. Mens de fleste voksne er i stand til at opfylde deres zinkbehov, kan folk over 60 år være mest udsatte for mangel, siger ODS.

Hvorfor har du brug for zink

Zink er vigtigt, hvilket betyder at du skal få det fra den mad, du spiser. Hvis du ikke kan få det fra naturlige fuldkødskilder, så gør berigede fødevarer et godt valg. Zink er vigtigt for enzymatiske reaktioner, immun sundhed, sårheling og syntese af DNA. Det spiller også en rolle for at sikre, at du kan smage og lugte.