Virkningerne af popkultur på teenagere

Mens undersøgelsen om virkningerne af popkultur på teenagere endnu ikke er afgørende, har overbevisningen af ​​popkultur i dagens samfund helt sikkert en vis effekt. Det påvirker især hvordan teenagere tænker på sig selv, hvordan de forbinder med andre, og hvordan de udtrykker karakteristika for deres modning.

Påvirker, hvordan teenagere definerer sig selv

Et vigtigt kendetegn ved hver teenagers modning er hendes selvdefinition. Selvdefinition kan defineres som den måde, du ser dig selv på. For teenagere påvirkes dette billede i høj grad af personlige valg, som i sin tur påvirkes af billederne og foreningerne, opdager teenagere fra popkultur på daglig basis. Selvom forskere er uenige om præcis omfanget af disse påvirkninger – for eksempel er ikke alle teenagere, der lytter til gangster rap selv definerer som gangster – forskere enige om, at popkultur har en vis indflydelse på teenagernes selvdefinition. Popkultur kan give benchmarks med hvilke teenagere pin deres selvdefinition. På den måde ser de sig selv tage karakteristika fra de forskellige berømtheder og stimuli, de ser i popkulturen. Endelig kan selvdefinition indbyrdes binde i selvværd og selvtillid, to kritiske komponenter i en sund disposition gennem modning og i voksenalderen.

Teenagere vil gerne efterligne rockstjerner

De fleste om ikke alle popkultur ikoner udvider deres synlighed ud over kultur og ind i mærker, som de sælger via reklamer eller produkter, der bærer deres navn. Teenagere der ser for eksempel Jay-Z iført sin Rocawear-etiket, kan så blive påvirket for at bære den etiket. Udover at fremme en vis grad af kommercialisme har disse mærker foreninger i sig selv, der knytter sig til selvdefinition eller sociale grupper inden for en teenagers liv. Ofte knytter kendismærker sig til et acceptniveau blandt teenagere, således at nogle teenagere føler, at de skal eje et bestemt mærke for at blive accepteret. Selvom det ikke nødvendigvis er skadeligt, kan disse følelser distrahere teenagere fra vigtige aspekter af deres udvikling.

Kunne fremme vold

Kathleen O’Toole fra Stanford University skriver, at forskning har vist, at nogle mandlige teenagere, der lytter til musik, der taler for vold, bliver mere “antagonistiske.” Men beviser er ikke på langt nær endelige. Ikke alle, der lytter til musik eller som spiller videospil, der taler for vold, underholder voldelige tanker. Beviserne står dog stadig, at vold i popkultur kan have effekt og derfor bør overvåges af forældre og censorer. Teenagere, der deltager i voldelige aspekter af popkulturen, må kun udføre et typisk og ikke usundt ønske om at være uafhængig og adskilt fra dem, der forvalter deres liv.

MIght fremme seksualitet

Som med vold er indflydelsen af ​​sex i popkultur åbenbar men ikke afgørende. Også som med vold, undertiden teenagers deltagelse i seksuelle handlinger, som de ser i popkultur, er et udtryk for en naturlig modning. Men den store mængde af seksuelle billeder i popkulturen kan påvirke teenagernes tanker mod køn, og teenagere, der endnu ikke er modne nok til at klare de fysiske og følelsesmæssige virkninger af seksuel aktivitet, kan opleve potentielt skadelige virkninger af det gennem deres teenageår og senere i liv.