Hvad gør valleprotein til din krop?

Whey protein kosttilskud er populært forbundet med bodybuilders og professionelle styrke atleter. Der er dog også nogle beviser for, at valle kan give fysiske fordele for mennesker, der ikke udøver nogen eller kun rekreativt. Hvert vasseltilskud har et andet sæt ingredienser og ernæringsmæssige oplysninger, og der er ingen garanti for, at nogen vil give en vis effekt. Inden du tilføjer valle til din kost, skal du tale med din læge.

Flere videnskabelige undersøgelser har forbundet vasseltilskud med magert muskelforøgelse hos deltagere, som regelmæssigt deltager i modstandstræning. I en forskningsrevision, der blev offentliggjort i 2008 i tidsskriftet “Nuværende udtalelse i klinisk ernæring og metabolisk pleje”, konstaterede forskere, at valleproteinisolat giver optimale mængder af de aminosyrer, der er nødvendige for at bevare eksisterende muskelmasse og stimulere ny muskelvækst. En undersøgelse offentliggjort i 2001 i “International Journal of Sports Nutrition and Exercise Metabolism” viste, at emner, der styrket trænet og suppleret med valleprotein, oplevede større muskel- og styrkegevinster end personer, der trænede men ikke supplerede.

En anden undersøgelse, der blev offentliggjort i 2012 i “Lipids in Health and Disease”, antyder, at valle-kosttilskud kan mindske risikoen for metabolisk sygdom hos personer, der er sunde såvel som personer, der er overvægtige eller insulinresistente. Ifølge forskerne er daglig vassetilskud forbundet med bedre blodsukkerkontrol, vægt og muskelmasse vedligeholdelse, lavere blodtryksniveauer og nedsat inflammation.

Whey kan også tilbyde forskellige fordele i forhold til andre typer af proteintilskud. I en undersøgelse, der blev offentliggjort i 2011 i “Journal of Nutrition”, undersøgte forskerne virkningerne af valle og soja kosttilskud på fede voksne, der ikke ellers ændrede deres typiske kostvaner. Efter en forsøgsperiode på 23 uger havde forsøgspersoner, der havde taget valle-kosttilskud, mistet mere kropsfedt og beholdt mere magert muskel end personer, der havde taget soja. Vallefagene ‘oplevede også større reduktioner i taljemålene.

Valleeprotein er en almindelig ingrediens i måltidsudskiftninger og protein shakes, der er designet til at tilskynde vægttab. Fordi protein er mere tilfredsstillende end enten kulhydrater eller fedtstoffer, kan folk, der skærer kalorier og supplerer med valle, ikke føle sig så sultne hele dagen og kan finde det lettere at komme forbi med færre kalorier. I en undersøgelse, der blev offentliggjort i 2008 i tidsskriftet “Ernæring & Metabolisme”, tabte overvægtige deltagere, der reducerede kalorier og anvendte vallebaserede kosttilskud, betydeligt mere kropsfedt i løbet af en 12-ugers periode end personer, der drak mindre proteinholdige drikkevarer.

Få muskel

Sundhedsfaktorer

Kropssammensætning

Vægttab