Hvad er stillesiddende, moderat og høj aktivitet motion niveauer?

Dit hjerte er lidt som en maskine, der bliver ringet til lavt, mellem eller højt afhængigt af intensiteten af ​​øvelsen du laver. Men maskiner er ikke menneskelige, så hvis du har ledet en stillesiddende livsstil, kan en lavintensiv træning stadig ringe dit hjerte til højt. Aktivitetsniveauer bestemmes ofte af hvor svært dit hjerte virker, når du træner. De beskriver også typer af aktiviteter og øvelser du typisk udfører i en uge og dit generelle fitnessniveau.

Et stillesiddende aktivitetsniveau beskriver en person, der får lidt eller ingen motion. Hvis du bruger meget tid på at sidde ved et skrivebord eller se fjernsyn, uden at træne regelmæssigt, betragtes du som stillesiddende. Den aktivitet, du udfører under din daglige rutine, er lavintensitet. Når du træner på et lavintensitetsniveau, er du i stand til at trække vejret normalt og kan synge mens du udfører en aktivitet. Under normale forhold vil lavintensitetsøvelse ikke få dig til at svede. Eksempler kan omfatte en let gåtur, stretching, shopping og let havearbejde. På dette niveau vil sundhedspersonale sandsynligvis anbefale, at du starter en regelmæssig øvelse for at styrke dit hjerte og forbedre det generelle helbred.

Hvis du træner, men får mindre end 2 1/2 timer om ugen af ​​den moderate aerob aktivitet, som Centers for Disease Control and Prevention anbefaler, er du på et moderat aktivitetsniveau. Med aerob træning på moderat intensitetsniveau, trækker du vejret hårdere og dybere end i stillesiddende niveau. Du kan ikke synge nogen melodier, men du kan holde en samtale, mens du tager en rask tur, hvilket er et godt eksempel på en moderat øvelse. Efter ca. 10 minutters motion skal du gå i sved. At klippe din græsplæne, cykle på niveauer og spille dobbelt tennis er eksempler på moderate øvelser.

Hvis du træner kraftigt i mindst en time og 15 minutter hver uge, har du et højt aktivitetsniveau. På et kraftigt træningsniveau arbejder dit hjerte med maksimal effektivitet. Taler vil være svært på dette niveau, og du vil trække vejret hurtigt. Du vil bryde ind i sved efter blot et par minutter at lave øvelser som cykling eller vandreture på bakker, jogging, svømme omgange, spille basketball eller aerobic med høj intensitet.

Det er nyttigt at kende din maksimale hjertefrekvens for at overvåge dine fremskridt under træning. Træk din alder fra 220 for at bestemme din maksimale puls. Din målpuls vil falde mellem 40 og 85 procent af den maksimale hjertefrekvens, når du træner. Hvis du er stillesiddende, sigter du mod det laveste punkt i din målpuls. Efter nogle uger kan du muligvis øge dit træningsniveau til moderat og arbejde dig op til den høje ende af din målpuls. Hvis kraftig aktivitet er for meget for dig, kan du få mest udbytte ved at udøve moderat i fem timer om ugen.

Stillesiddende

Moderat

Høj

Tips