Hvad er den gennemsnitlige mængde fedt gram en 14-årig bør have en dag?

Din krop har brug for fedt til energi, og at opbevare vitaminer, beskytte organer, regulere hormonproduktion og hjælpe med mange andre funktioner. Fedt bør tegne sig for en del af dine samlede kalorier, med protein og kulhydrater, der repræsenterer resten. Børn omkring 14 år behøver lidt mere fedt i deres kost end voksne på grund af deres højere typiske aktivitetsniveauer, øget kaloriindtagelse og øgede næringsbehov som følge af vækst.

Ifølge Fødevareinstituttets Fødevare- og Ernæringsstyrelse skal fedt udgøre 25 til 35 procent af den 14-årige køn eller pigers totale kalorier. US Department of Agriculture estimerer, at den gennemsnitlige kvindelige 14-årige med en moderat aktiv livsstil har brug for ca. 2.000 kalorier om dagen, mens en moderat aktiv mand i samme alder kræver 2.400 til 2.800 kalorier hver dag. En 14-årig kvinde skal da forbruge 500 til 700 kalorier om dagen fra fedt, mens en mand skal forbruge omkring 650 til 910 fedtkalorier. Fedt indeholder 9 kalorier pr. Gram, så en 14-årig kvinde og mand skal forbruge mellem henholdsvis 56 til 78 og 72 til 101 g fedt.

Størstedelen, hvis ikke alle, af dit kostfedt skal være umættet. Enumættede fedtstoffer kan bidrage til at forbedre kolesterolniveauet og mindske risikoen for hjertesygdomme. Flerumættede fedtstoffer giver lignende fordele som monoumættede fedtstoffer, men kan også mindske risikoen for type 2-diabetes og forbedre nogle kognitive funktioner. Mens størstedelen af ​​dit fedt skal være umættet, giver IOM specifikke anbefalinger til flerumættede fedtstoffer. Den gennemsnitlige 14-årige mand skal forbruge 16 g omega-6 fedtsyrer og 1,6 g omega-3 fedtsyrer. Den gennemsnitlige 14-årige kvinde skal forbruge 11 g omega-6 fedtsyrer og 1,1 g omega-3 fedtsyrer.

Du bør begrænse dit mættede og transfedtindtag så meget som muligt. Mættet fedt findes almindeligvis i animalske produkter, mens der findes transfedt i animalske produkter samt emballerede og forarbejdede fødevarer. Begge fedtstoffer har en høj korrelation til hjerte-kar-sygdomme, og IOM giver ikke anbefalede kosttilskud til disse fedtstoffer. USDA anbefaler at forbruge mindre end 10 procent af dine kalorier fra mættet fedt og 1 procent fra transfedt. Den gennemsnitlige 14-årige kvinde bør derefter begrænse hendes daglige mættede og transfedtindtag til henholdsvis 22 og 2 g, mens den gennemsnitlige 14-årige mand skal forbruge mindre end henholdsvis 29 og 3 g.

Kolesterol er et voksagtigt stof, der ligner fedt, og findes almindeligvis i fødevarer med højt fedtindhold. Din krop har brug for kolesterol for at producere galdesalte og hormoner, men din lever producerer nok hver dag, så du ikke behøver meget i din kost. For meget kolesterol i kosten kan resultere i arteriel opbygning, der potentielt fører til slagtilfælde og hjerteanfald. USDA anbefaler, at 14-årige drenge og piger bruger mindre end 0,3 g kolesterol pr. Dag.

Total fed

Umættede fedtstoffer

Mættet og Transfedt

Kolesterol