Næringsværdi af morel svampe

Du kan bruge dem som andre svampe, grillet, sauteed eller fyldt, men hvad der gør morel-svampen en standout er sin bikube toppen og hule stamme. Det er en svær svampe at finde på dit supermarked, men du kan se dem på dit lokale bondemarked. Morel svampe er lavt i kalorier og en god kilde til fiber, jern og vitamin D.

Lavt kalorieindhold

En 1-kops servering af morel svampe, som vejer 68 gram, har kun 20 kalorier. Med 0,3 kalorier pr. Gram betragtes disse svampe som en meget lav-energi-tyk mad. Det betyder, at svampe er meget lave i kalorier i forhold til deres vægt, så du får at spise en større del af dem uden at indtage et for stort antal kalorier. Inklusive mere lavt energi-tætte fødevarer i din kost kan hjælpe med at kontrollere sulten, når man prøver at spise færre kalorier.

Carbs og Fiber

Morel svampe er lave i carbs, men en god kilde til fiber. En 1-kops servering indeholder 3 gram kulhydrater og 2 gram fiber. Fiber hjælper med at flytte mad gennem dit fordøjelsessystem. Desuden forhindrer at få mere fiber i din kost blodkolesterolniveauerne, forhindrer forstoppelse og hjælper dig med at føle dig hurtigere. Dine daglige fiberbehov varierer afhængigt af din alder og køn. Generelt har kvinder brug for 21 til 25 gram fiber om dagen og mænd 30 til 38 gram.

Nogle proteiner, ubetydelig fedt

Morel svampe leverer også en lille mængde protein og endda en mindre mængde fedt. En 1-kops servering indeholder 2 gram protein og 0,4 gram fedt. Både protein og fedt er vigtige næringsstoffer, du har brug for til et godt helbred. Protein reparerer væv og understøtter immunhelse, mens fedt giver energi og hjælper dig med at absorbere fedtopløselige vitaminer. En sund kost skal få 10 procent til 35 procent af sine kalorier fra protein og 20 procent til 35 procent fra fedt.

Vitaminer og mineraler

Mens morel svampe er meget lave i kalorier, er de fyldt med essentielle vitaminer og mineraler, herunder jern, kalium og D-vitamin. En 1-kops servering af rå morel svampe indeholder 8 milligram jern, 271 milligram kalium og 136 internationale enheder af D-vitamin. Iron bærer ilt fra lungerne til resten af ​​din krop. Kalium er nødvendigt for at kunne fungere korrekt i dine muskler og i nervesystemet. D-vitamin hjælper din krop med at absorbere calcium og understøtter knogles sundhed.