Ernæring i spinatkage

Du behøver ikke at være Popeye for at spise din spinat. Denne grøntsag giver mange fordele, og ved at bruge den til at gøre spinatkage giver du en velsmagende mulighed til frokost eller middag. Denne tærte, som kombinerer spinat og andre grøntsager i enten en typisk tærskeskorpen eller phyllodeg, er høj i ernæring – den indeholder vitaminer og mineraler samt makronæringsstoffer, mens de har lavt fedtindhold.

Kalorier og fedt

Én servering af et mærke spinatpai – 1/4 af den samlede pie – indeholder 240 kalorier. Du tager også 4 gram fedt, som kun er en lille del af den foreslåede grænse for daglig fedtindtag: 20 til 35 gram. At holde fedtindtagelse til et inden for dette område kan have en positiv indflydelse på dine kolesterolniveauer. Af fedtet i en servering af spinatkage er 3 gram mættet, hvilken type fedt der bidrager til hjertesygdomme. Kalorierne og fedtet i en servering af spinatpai varierer fra mærke til mærke afhængigt af de anvendte ingredienser og forholdet mellem påfyldning og skorpe.

Kulhydrater og Protein

Spinatkage giver både kulhydrater og protein, makronæringsstoffer, der finder anvendelse som energileverandører. En servering giver 37 gram kulhydrater, et beløb, der opfylder en betydelig mængde af dit daglige krav på 130 gram. En servering indeholder 13 gram protein, du har brug for 46 til 56 gram protein dagligt.

Vitaminer

Spis spinatkage for at øge dit indtag af A-vitamin – en portion af denne kage tilfredsstiller 35 procent af det daglige anbefalede indtag, hvis du følger en 2.000-kalorie-en-dag diæt. A-vitamin i denne spinat skål bidrager til dine øjne sundhed. En servering af spinatkage leverer også 15 procent af det C-vitamin, du skal spise hver dag.

Mineraler

Mineralindholdet i spinatkage gør det til et godt valg for hjerte og blod sundhed. En servering af cirkel indeholder 20 procent af det calcium, du har brug for hver dag. Mens calcium er kendt som et næringsstof, der understøtter knogler og tandstyrke, kan det også spille en rolle for at opretholde hjertefunktionen. Du får også 20 procent af dit daglige jernbehov. Jern hjælper med at gøre hæmoglobin og myoglobin, kritiske komponenter i blodet.