De bedste vitaminer til at øge hjernens funktion

Din hjerne tegner kun 2 procent af din kropsvægt, men bruger næsten 25 procent af din glukoseforsyning. Det kræver også ca. 15 procent af din blodforsyning og en række vitaminer for at holde det optimalt. En mangel på nogle vitaminer kan kompromittere, hvor godt du kan huske ting og koncentrere dig, din fokus og balance, og din hjernes generelle helbred.

B Vitaminer og Brainsignaler

Nerveceller – neuroner – i hjernen kommunikerer med hinanden og med din krop ved hjælp af kemiske budbringere kaldet neurotransmittere. Linus Pauling Institute forklarer, at B-vitaminer, herunder vitamin B-6, vitamin B-12, thiamin, riboflavin, niacin og folat er nødvendige for at producere neurotransmittere. Vitamin B-6 hjælper også med at kontrollere bindingen af ​​neurotransmittere, da de springer fra et neuron til et andet. Derudover er vitamin B-12 nødvendig for at opretholde den fede ydre kappe af neuronerne. B-vitaminer findes i en række forskellige fødevarer, herunder fuldkorn, magert kød og mejeri.

C-vitamin beskytter din hjerne

Et antioxidant næringsstof, vitamin C hjælper med at fjerne giftstoffer og affald. Ifølge en undersøgelse i “Free Radical Biology and Medicine” kan det være med til at forhindre opbygning af toksiner i hjernen, der kan føre til sygdomme som Alzheimers, som påvirker hukommelse og Parkinsons, som ødelægger nerverne. C-vitamin er også nødvendigt til produktion af neurotransmittere. Derudover hjælper det med at opbygge det elastiske vævskollagen, som holder arterierne fleksible til forbedret blodgennemstrømning til din hjerne. Gode ​​fødekilder til C-vitamin er frugter og grøntsager som citrusfrugter, broccoli, kartofler, spinat og tomater.

Vitamin D og hjernefunktion

D-vitamin, “sunshine vitamin” påvirker hjernens funktion og din evne til at tænke, koncentrere og problemløse. Dette vitamin er nødvendigt til normal hjerneudvikling og kan bidrage til at forebygge forstyrrelser, der påvirker hjernen, såsom multipel sklerose og sæsonbetinget affektiv lidelse eller SAD. Din krop kan producere noget vitamin D, og ​​det findes også i fede fisk som laks, tun og sardiner, æg, beriget mælk og korn.

E-vitamin og hjerneudvikling

Som vitamin C er E-vitamin en antioxidant, som hjælper med at beskytte hjernevæv fra skade. En alvorlig mangel i dette vitamin kan føre til symptomer som nedsat balance og koordination, en tilstand kaldet ataxi, såvel som unormale øjenbevægelser. E-vitamin er særlig vigtigt for udviklingen af ​​hjernen hos børn. Derudover rapporterer University of Maryland Medical Center, at det kan bidrage til at forebygge Alzheimers sygdom og endda sænke sin progression. Men yderligere undersøgelser er nødvendige for denne brug af E-vitamin. Rige fødekilder til E-vitamin omfatter hvedekim, lever, æg, grøntsag Olier og grønne grønne grøntsager.