De bedste grøntsager til god hud

Mens kvaliteten af ​​din hud bestemmes stort set af genetik, vil næringsstoffer fra din kost påvirke din huds sundhed. En sund, afbalanceret kost kan muligvis hjælpe med at reducere tegn på aldring og holde din hud smidig og frisk. Det amerikanske landbrugsministerium anbefaler, at du spiser 2 til 3 kopper fødevarer fra gruppen af ​​vegetabilske fødevarer hver dag. Dine vegetabilske valg kan påvirke din generelle hud sundhed, baseret på den type vitaminer, de indeholder.

E-vitamin er en naturlig antioxidant, der giver beskyttelse mod frie radikaler og toksiner. Frie radikaler produceres under stofskiftet, og de kan fremskynde virkningerne af aldringsprocessen, såsom rynker i huden. E-vitamin kan også beskytte din hudmembran mod UV-beskadigelse. Grøntsager, der er naturligt rige på E-vitamin, omfatter avocadoer, mørke bladgrønne, søde kartofler og yams. Det anbefalede indtag af E-vitamin er 22,4 internationale enheder til alle voksne undtagen for ammende kvinder, der kræver 28,4 internationale enheder.

C-vitamin, ligesom E-vitamin, er en naturlig antioxidant, der også giver beskyttelse mod frie radikaler, hvilket potentielt kan bremse aldringsprocessen. C-vitamin er også nødvendigt for at producere kollagen, proteinet, der hjælper med at holde din hud elastisk og smidig. Grøntsager rig på C-vitamin omfatter grøn peber, broccoli, tomater, kartofler og grønne grønt. Den anbefalede kosttilskud for C-vitamin er 75 milligram for kvinder og 90 milligram for mænd.

Røde, orange og gule grøntsager indeholder alle karotenoider, som er pigmenterne, der giver grøntsagerne deres farve. Carotenoider omdannes af din krop til vitamin A, en anden naturlig antioxidant, der som vitaminer C og E kan hjælpe med at bremse aldringsprocessen ved at yde beskyttelse mod frie radikaler og toksiner. Betakaroten beskytter også din hud mod solskader. Veggies højt i beta-caroten omfatter græskar, røde og appelsinspeber, gulerødder og overraskende måske mørke bladgrønne. I greenerne er karotenoidpigmenteringen “dækket op” af chlorophyll, pigmentet, der giver grønne farver deres farve. Den daglige anbefalede kostindtagelse af vitamin A til kvinder er 700 til 1.300 mikrogram, mens mænd skal have 900 mikrogram.

Selen er et spormineral, som øger hudens elasticitet og fasthed, og som betakaroten kan beskytte mod solskader. Det kan også hjælpe med at reducere virkningerne af solskader, der allerede har fundet sted. Spinat, linser, grønne ærter og gulerødder er alle kilder til kostselen. Selen findes også i store mængder i vilde svampe, ifølge en undersøgelse offentliggjort i et 2008 nummer af “Journal of Environmental Science and Health.” Mængden af ​​selen i svampe varierede afhængigt af typen, men mængder varierede mellem 20 og 370 Mikrogram pr. Gram. Den anbefalede kosttilskud for selen er 55 til 70 mikrogram.

Veggies rig på vitamin E

Veggies rig på vitamin C

Carotenoider, grøntsager og hud

Selen til din hud