Anvendelser til flydende valle

Whey er den resterende væske fra at lave ost. Ost, der er lavet med løb, såsom Gouda, Cheddar, Mozzarella og Schweiz producerer det, der kaldes sød valle, mens oste sæt med syre, såsom chevre, cottage cheese og flødeost, producerer sur valle. Mens valle oprindelig blev betragtet som et affaldsbiprodukt af osteproduktion, er der nogle fødevareanvendelser til det.

Hver kop sød eller sur valle giver ca. 2 gram protein samt betydelige mængder calcium, kalium, fosfor og riboflavin. Du kan bruge valle i stedet for mælk, vand eller citronsaft for at øge de sundhedsmæssige fordele ved salte retter eller smoothies. Soaking fødevarer indeholdende phytater, såsom fuldkorn og bønner i valle kan hjælpe dem med at fordøje og gøre det nemmere at fordøje Absorbere de næringsstoffer, de indeholder. Du kan også bruge valle kombineret med salt til fermenterede fødevarer, såsom surkål.

Du kan bruge valle fra oste lavet med rennet til at lave andre typer oste, herunder ricotta, mizithra, mysost og gjetost oste. Af du kan genbruge valle i fremtidige batches af ost for at forbedre sin tekstur og næringsstofprofil. Dette skal imidlertid omhyggeligt udføres for at undgå at det bliver forurenet og ødelægger fremtidige partier ost.

Du kan også bruge sød valle til at lave desserter. Først skal vallen koncentreres med tilsat sukker for at gøre sødet kondenseret valle, og dette kan omdannes til slik som taffy, karameller og fudge. I Latinamerika bruger de også valle kombineret med sukker til fremstilling af en sirup kaldet dulce de leche, som kan koncentreres yderligere til dannelse af et fast slik. (Ref 4 p5)

Udover at tilføje valle til smoothies kan du bruge den til at lave frugtsmakede drikkevarer ved at tilsætte frugtpuré og citronsyre eller lave lavt alkoholøl, vin og champagne. Whey kan også indgå i foderstoffer, bruges til at producere biogas og som Et fungicid eller insekticid.

Tilsætning af ernæring til andre fødevarer

Making Whey Cheese

At lave søde behandler

Andre anvendelser